Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Drżące myśli, rozedrgane słowa. W pamięci nosisz zdjęcie wyblakłe. Wspomnienie, co niewiele pamięta.   Znam język swój. Znam język twój. Od czego bolą mnie słowa?   W duszy chowasz naświetloną kliszę. Może jeszcze starczy sił, by ją reanimować.   Pomiędzy wierszem a piosenką płynie sucha rzeka. Na jej skraju tkwisz. Spoglądasz w nurt.   Drżące myśli, rozedrgane słowa. Topią sens, topią rytm. Wejdę w nią. Znam język swój. Znam język twój.
    • @Berenika97 Ten wiersz gra na emocjach i broni się chyba bardziej pomysłem, niż wykonaniem, ale po 22 latach od daty napisania, odważyłam się go pokazać.   

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Bo tak już rzecz ma się z literami. Pisać łatwiej niż żyć.  Dzięki Tobie, zdobyłam się na odwagę :)   Niech tam sobie żyje pośród innych wierszy i ludzi, zobaczymy jak sobie poradzi 
    • Grillując marshmallow   wiersz jako probierz    kolorów dowiódł         rangę różu    wiersz jak papierek       lakmusowy       starą czapkę   szalik z nadrukiem     wyniósł do rangi        koloru liry      nie celuloidu    lalki z odpustu       tylko czemu      róż oblekła   przezroczysta   błękitna warstwa          to pozostanie   zagadką Barbie  i Sfinksa na czapce 
    • Do Agnieszki Mówisz, że masz dziwactw w cholerę i trochę, Że lubisz wygrywać, na wyścig masz ochotę. Że z samą sobą potrafisz się ścigać, A ja mam przed Tobą, ze strachu się migać? Otóż się nie boję, podejmuję rękawicę, Choć Twoje zasady i Twoje dzielnice. Przecież u Ciebie pijemy to piwo, Możesz nawet wygrać tę walkę burzliwą! Skoro dajesz fory, to kanapę wybieram, Z dobrym humorem na wieczór się zbieram. Pioruny niech biją, Ty rządzisz w tym domu... Sąsiad ławę z Temu skręci po kryjomu. Więc w który dzień pijemy?  Nie nie mów nikomu!                             Tadeusz KOCH 
    • Miłość to piękne słowo w nim nie ma miejsca na byle co jest słowem pachnącym majem   Miłość to świat w którym króluje kochanie oraz kwitnący sad pełen marzeń i nadziei   Miłość to wczoraj i dziś to okna i drzwi za nimi czekają uśmiech i łzy czeka spełnienie    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...