beta_b Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2014 (edytowane) Chyba dojrzałam mój drogi panie by ci dziękować obficie za każdy promień w jasny poranek za moje błędy za życie. Bez przeciwności byłoby nudno na falach dni się kolebać a tak rozwiązań trzeba mi szukać do drobnych trosk się uśmiechać. Mój kłębek przecież wciąż się rozwija jak słowa prostej piosenki dałeś mi boże boską cierpliwość cud wielki i niepojęty. Lecz dałeś także ciekawską duszę rogatą co ciągnie i pcha sama za sobą nie zdąża czasem wtedy klęka pyta i łka. Ale się nie martw z nadzieją idę raz wolno raz podskakuję dałeś mi boże cierpliwość do siebie i tego światła pilnuję. Edytowane 12 Listopada 2023 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 1
makarios_ Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 @beta_bez_alfy w Imieniu Boga zrymuję tobie wypowiedź szczerą i adekwatną może wygasi obawy fobie czy też ożywi wiarę przykładną chybotliwością nacechowana wdzięczność za błędy jest pewnie błędna bo bywa droga mylnie obrana szybka decyzja najczęściej zbędna także za ranek i słońca promień wdzięczność być winna niechybotliwa więc wejrzyj w siebie i szczerze oceń czy rymowanka twoja nobliwa trudności w twoim czy moim życiu nie są wynikiem działania Boga trudność polega na dobrym byciu nawet gdy dola nieludzko sroga stagnacja nudą i bez zła trąci istnienie tegoż więc nie stanowi że z wrednej nudy zło cię wytrąci czynienie dobra nudę ozdobi kto w drobnych dobry będzie niezmiennie ten w wielkich również będzie szlachetny należy ćwiczyć się więc codziennie zmieniać charakter jeżeli szpetny cierpliwość rodzi prawdziwa miłość a wzorcem owej jest Ojciec w niebie słuszna jest zawsze stosowna dbałość aby okazać ją także sobie dusze żyjące z prochu powstałe ciekawość pali ku złu popycha rogate przy tym gdy są niedbałe lub gdy unosi je w górę pycha jak dziecię pytać ale też słuchać mądrze jest w życiu niby dorosłym zamiast pochopnie gniewem wybuchać i gardzić radą będąc wyniosłym samotny błądzi nie znając Drogi choć samodzielny bez celu idzie na nic się zdadzą wszelakie bogi nawet gdy dzielny tkwi w ducha biedzie empatię czując bo sam błądziłem wyrażam szczerze prawdy biblijne którymi w końcu nie pogardziłem gdyż jawią szczęście nieutopijne jedna jest droga co się nie skończy ograniczona przez dobre rady nią niczym pielgrzym w szarej opończy podążać trzeba - precz autostrady :) http://www.poezja.org/wiersz,60,147383.html
beta_b Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 @makarios_ Dzięki za koment. Napisałam co czuję, wyżej nie podskoczę, rad nie potrzebuję. Prowadzi mnie doświadczenie, ciało, praca nad świadomością. Nie jestem klasykiem new age, ani pewnym katolikiem. I nie chcę rozmawiać o religii, bo na siłach się nie czuję. Niech zostanie jak jest, wdzięczność że mogę w tej chwili z Tobą rozmawiać.
makarios_ Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 @beta_bez_alfy traktuję z estymą człowieka w tobie bliźni bez alfy zda się w potrzebie to jak się do rad danych odnosisz nie moja sprawa skoro podnosisz kwestia przekonań (tobie właściwych) rzecz osobista wszak wszystkich żywych każdy za siebie zda sprawę przecie albowiem widzi jak jest na świecie (:)
gabrysia_cabaj Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 jakbym widziała siebie, kiedyś - też miałam rogatą duszę:)
beta_b Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 @gabrysia_cabaj Gabrysiu, a potem co się z porożem dzieje? O kamienie ściera i rzeczywistość? ;-)
gabrysia_cabaj Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 jakie rogi, Bea! rogata dusza ma kanty:))
beta_b Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 @gabrysia_cabaj Oj tak, takie to proste i oczywiste. Kiedyś pisałam, że jestem kanciasta, nie opływowa. ;-). A każda kropla łagodzi kamyk na plaży.
Rekomendowane odpowiedzi