Lilka_Laszczyk Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 Oni wszyscy szarmanccy i mili żaden z nich ponoć nie pije i chcą życie kobiecie umilić niestety tylko na chwilę. Mami kobietę tak jeden z drugim błyska kulturą z początka nadziei kapkę w człowieku zbudzi po snach się trochę pobłąka. Naobiecuje bzdur co niemiara przyniesie polnego kwiatka zrodzi się wtedy naiwna wiara, że oto trafia się gratka. Bo noc nie będzie taka samotna i kran ktoś w kuchni naprawi może przypadkiem, nawet przelotna miłość się w końcu pojawi. Spodnie się zjawią w szafie zniszczonej, w łazience krem do golenia nawet nie musi gdzieś pod balkonem w lirycznych się skręcać westchnieniach. Lecz oni tacy niewydarzeni i wszyscy z kwiatka na kwiatek kobiecej troski żaden nie ceni chwilka i znika gagatek.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 fajne , ale ostatni wers proponuję: kucnie i leci gagatek czy coś tu można dłużej ukrywać bo temat jak wódki setka chłop hydraulik to nie jest zgrywa on każdą rurę przetka te przemyślenia to brzmi jak walka proszę już więcej nie grzeszcie on działa szybko zlew umywalka często przetka coś jeszcze psychika prosta jak tor ekspresu obcy gadżet czy lateks kiedy odchodzi zazwyczaj wesół w garści jak zwykle kwiatek :))
Lilka_Laszczyk Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 @Jacek_Suchowicz No dzięki Jacku, zainspirowałeś do osobistej zmiany tym gagatkiem. Kiedy chłop hydraulikiem się zowie talentów w nim co niemiara wystarczą one by białogłowie z życia uczynić ambaras! Kiedy z kwiatkiem hydraulik znika nie jest to żadna nowość gorzej gdy postanawia unikać kobiety gdy dał jej słowo.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 bo cóż warte jest słowo kobiecie gdy tyle jest do przetkania w oczach ma no sami to wiecie przetka z wieczora i z rana :)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2014 Można by tak pleść od nowa damsko-męskie dywagacje i wciąż puenta niegotowa no a z treścią komplikacje
Nata_Kruk Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2014 Takie przemyślenia mogą się "babie" w głowie zawieruszyć, ale z "pcią brzydką" nie jest chyba aż tak źle.. ;) Wiem choćby z orga, od piszących rymami, że dobrze jest zachować stałą średniówkę w całości, tutaj troszkę nierówno jest. Całość pomimo "zawieruszonych mysli", zabawna, czytam z przymróżeniem oka. Jedno, co wtrącę, za.. "w łazience".. może dać, na półce, bo wyszło mi, że ten krem do golenia też zawiśnie.. ;) Pozdrawiam.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj Natko jak miło Cię zobaczyć! Pewnie, że nie jest, ale to utworek z założenia zabawny, więc i cechy i sytuacje przerysowane i widziane z pozycji poszukujących "chłopa" peelek. Dzięki za uwagi krytyczne coś tam zmienię, ale nie krem , bo gdyby on "zawisł" to byłoby to nienaturalne. PS. Nie mam ochoty ostatnio i nastroju do wynurzeń lirycznych i głębokich, stąd te leciutkie w treści i formie fraszki... Pozdrawiam serdecznie mając nadzieję, że przeczytałaś rówież mój komentarz pod swoim wierszem w drugim dziale.
Nata_Kruk Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2014 Rozumiem Cię, też czasami robiłam "odbój" z czymś lżejszym. Wiem, czytałam.... Hej.
cezary_dacyszyn Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 i mnie do tego samego worka ??? Absolutny protest !!! Nawet dzisiaj słyszałem, że jestem wyjątkowy - od płci " babskiej " :-) a ... żeby trochę o wierszu było ... : nierówny z lekka ... no i zero szarmancji a nawet czarmancji ... prawda że jestem inny ;-) ?
Lilka_Laszczyk Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 @cezary_dacyszyn Oj te stereotypy.... Po to są wiersze radosne, żeby je wyciągać z pudełek na światło dzienne. Ale osobiście nic do mężczyzn nie mam.... Pozdrawiam Cezary z przymrużeniem oka
Sebek..._ Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 @Lilka_Laszczyk osobiście nic do mężczyzn nie mam... ale kłamiesz ;))) bardzo lekki, całkiem zabawny, ale z tym zachowaniem naszym... nie prowokuj :p staramy się...czasem pozdrawiam
Lilka_Laszczyk Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 @Sebek..._ W dobie gender rozróżnianie płci (nawet z przerysowaniem i prowokacją ) jest chyba cenne)))0 Dzięki Sebku za komentarz i przemyślenia pod wierszykiem)))) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi