Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Nieregulaminowe zachowanie

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W ostatnim czasie pojawiła się dyskusja* na temat nieregulaminowych komentarzy na forum poezja.org. Ktoś pisał "że już nie wytrzymuje", że "miarka się przebrała" itd. Ze zdziwieniem przyjąłem takie komentarze. Że "wiele osób już odeszło bo ma już dość".

[color=red]Dopóki Wy nie reagujecie[/color] na chamstwo, brak kultury czy trollowanie na forum, dopóki ja uznaję, że nic się nie dzieje i Wam to nie przeszkadza. Bardzo prosty układ: mamy wolność słowa i skoro nikt się nie oburza, to znaczy że jest ok. Więc po co reagować?

Pragnę stanowczo zapewnić, że:
- raportując dany komentarz jesteście 100% anonimowi,
- każdy raport jest przyjęty i musi zostać rozpatrzony pozytywnie bądź nie (inaczej cały czas mam informację na czerwono i nie jest to zbyt komfortowe :) ),
- wszelkie przejawy chamstwa, braku kultury, trollowania, ogólnie rzecz biorąc łamania regulaminu forum będą tępione aż do skutku (zgłoszenia uzasadnione).

Poza tym możecie pisać do mnie PW (pozostanie anonimowe) lub e-mail: [email protected]

I na koniec przypomnienie, gdzie znajduje się guzik "raport":

[img]http://static.pokazywarka.pl/bigImages/2603845/9922103.jpg[/img]

Pozdrawiam
Andrzej Sztuczka

* tamten wątek został skasowany

Pojawił się nowy wątek w temacie "nieregulaminowego zachowania", wg mnie słusznie i przyznam rację, skoro my sami nie reagujemy,
czy to znaczy, że akceptujemy kąśliwe słowa pod adresem jakiejś osoby, czy grupy, nie sądzę, ale przemilczanie takich wpisów powoduje,
że osoba "atakująca" czuje się całkowicie bezkarna.
Gdy wtrąciłam się, dostałam obraźliwy list od osoby pod "pseudo" Devil dela Muerte, zdecydowałam pokazać treść ogółowi m.in.
do wglądu dla administracji. Tego samego dnia skasowałam wątek, powód.? była to wiadomość prywatna, a takie zachowuję dla siebie,
jednak ten jeden raz postąpiłam inaczej.
Jest powiedzenie.. jak cię widzą, tak cię piszą.. i to, jaki obraz stworzymy temu forum, zależy w dużej mierze od nas samych.
Jestem też świadoma, że ktoś, kto już tu bywał, może założyć nowy, czy kolejny login i zacznie śmiecić, to chyba nie do wykrycia
- nie wiem - aż tak nie znam się, ale wierzę, że "dobrych duszków" tego forum jest więcej i chyba warto zadbać o dobrą atmosferę,
wystarczy dobra wola i nasza reakcja, niechby było lepiej.
Kiedyś wyszukałam to forum i polubiłam je, ale niektóre sytuacje rzeczywiście potrafią solidnie zblokować i zniechęcić.
To bardzo ogólna refleksja, nikomu nie zadaję pytań.
Administracji dziękuję za temat i możliwość zamieszczenia tego postu.