henryk_bukowski Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 napiszę dla tych co umarli nie wierząc w gwiazdy z pogardą patrzyli nam w oczy ściętych drzew i dżemsów dinów już nikt nie wskrzesi zostało słowo śpiące w ziemi porośnie drzewem samotnego milczenia obsypując wędrowców kwiatem i dla tych napiszę co jeszcze żyją popłyną z nurtem rzeki bez powrotu ławice zdechłe próżnej myśli i skrzela bez oddechu oprócz piany fałszywej tożsamości utoną w trupach sztucznych wytworów i dla siebie napiszę pierdolę ławice wolność smakuję jak początek życia na pewno nie jeden bochenek chleba złożę w ofierze pustemu stołowi nakarmię nadzieją z rondelka pełnego rozpaczy słowa zatonęły w pustych okach powierzchowna prawda pływa w nietłustości Panie - podano niemowlę na twoje podobieństwo
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 @henryk_bukowski Heniek zaklej sobie plastrem na czas jakiś ten enter ,bo to naprawdę utrudnia czytanie.Sam niszczysz swoje teksty - często niegłupie. " ławice zdechłe próżnej myśli" , "piany fałszywej tożsamości"-czegoś takiego bym unikał. pozdr
henryk_bukowski Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 @Mariusz_Sukmanowski ..dobrze :)..będę modyfikował ! :) -pozdrówka
gabrysia_cabaj Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 napiszę dla tych co umarli nie wierząc w gwiazdy z pogardą patrzyli nam w oczy ściętych drzew i dżemsów dinów już nikt nie wskrzesi zostało słowo śpiące w ziemi porośnie drzewem samotnego milczenia obsypując wędrowców kwiatem i dla tych napiszę co jeszcze żyją popłyną z nurtem rzeki bez powrotu ławice zdechłe próżnej myśli i skrzela bez oddechu oprócz piany fałszywej tożsamości utoną w trupach sztucznych wytworów i dla siebie napiszę pierdolę ławice wolność smakuję jak początek życia na pewno nie jeden bochenek chleba złożę w ofierze pustemu stołowi nakarmię nadzieją z rondelka pełnego rozpaczy słowa zatonęły w pustych okach powierzchowna prawda pływa w nietłustości Panie - na twoje podobieństwo podano niemowlę Mariusz Sukmanowski zaproponował, żeby enter oszczędzać, więc według mojego widzi mi się zrobiłam to za Ciebie, Heniuś - niech czyta:)))
henryk_bukowski Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 ..dziękuję Gabrysiu :)..jesteś niezastąpiona..nie wiem jak Ci się odwdzięczę..może jakąś podkówkę na szczęscie ?wychodzą mi lepsze niż wiersze ! :)- pozdrówka Heniek :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 @gabrysia_cabaj Widzisz Heniu "gabi" cię pięknie posklejała.Ty to masz szczęście:)))))))) pozdr gabrysię również
gabrysia_cabaj Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 a ja Was pozdrawiam, obydwu:))
henryk_bukowski Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 @Mariusz_Sukmanowski ..no widzisz :)..bo ja całe życie..oddaję ..mimo woli w kobiece ręce ...są jak podlaska mgła..w oddechu..w kieliszku..i pod swetrem :)))
henryk_bukowski Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 @gabrysia_cabaj ..my Ciebie..też ! :)
Devil_de_la_Muerte_ Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Heniek poskracaj trochę np : nie wierzyli w gwiazdy, bez gwiazd wystarczy chyba, że te gwiazdy to ludzie, ale jedyne świecą na niebie. ,, pierdolę'' wymień na pieprzę ( ja rozumiem że taki masz styl) jednak to nie pasuje w tym wierszu. Druga i trzecia strofa moim zdaniem niepotrzebne są. Wyjdzie świetny tekst. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi