Kazimiera_Chmurka Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 Panie Jehowo - mój Jedyny Boże przed Tobą chylę czoło me w pokorze wdzięczność i prośby przedstawiając snadnie aby uwielbić Cię w modlitwie ładnie Wdzięczna Ci jestem żeś Ojcem mym w niebie który swym duchem wspiera mnie w potrzebie wskazujesz Słowem swoją słuszną drogę którą podążać wciąż właściwie mogę Obietnicami budzisz mą nadzieję dzięki nim wiara moja się nie chwieję wnet mnie odmłodzisz i udoskonalisz moją lojalność tym samym pochwalisz Pragnę dla Ciebie wieść życie me wieczne na rajskiej ziemi nadzwyczaj bezpieczne w świetle Twym chodzić chłonąc mądrość Twoją radować prawdą myślami co koją Przez Twego Syna ślę modlitwy moje ufnie wyrażam drżące niepokoje Ty mi przez Słowo odpowiadasz hojnie w prawdzie pomagasz chodzić bogobojnie
Adrian_Tync Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 Cóż to za poezyja tak snadna i ładna? A przeto chyba nowatorsko żadna? Czy to znalezion jaki skarbczyk stary, Czy też pożyczone od dam peniuary? Czy są to młodopolskie babilońskie surmy? Już ja się przed tym wierszem schowam, ach, do tiurmy.
Rekomendowane odpowiedzi