beta_b Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Rozłazi się ten nasz wspólny życiowy materiał. Tyle w nim dziur naprędce łatanych nitek w emocjach tyle zszarganych pragnień supełków moczonych w westchnieniach krzykiem chłostanych letnich wspomnieniach mrożonych w ciszy płatków uwagi suszonych gestów popiołu lawy. Przeszła ta materia próby ognia i wody. Tylko teraz patrzy smętnie z wieszaka obwisła spłowiała w rękach się rozpada sama. Tak to wcale nie z lnem było.
Gość Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 "Rozłazi się ten nasz wspólny życiowy materiał." dwuwers otwierający byle jaki.
beta_b Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Dziękuję Ci za tę uwagę. Byle jaki materiał, to i początek na kształt utkany. Nie wiem co z tym zrobić, więc jeśli ktoś ma pomysł, to będę wdzięczna.
Marlett Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Ciekawy pomysł na wiersz oparty na bajce :) Dla mnie pierwsza strofa jest metaforycznie dobrze ujęta. PozdrawiaM.
Jolanta_S. Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 nie wyszła bajka, wyszło życie... zrobiłabym trochę porządku... ale to pewnie z czasem autorka przekształci w fajny wiersz i zmieni tytuł :) rozłazi się ten nasz życiowy materiał dziury naprędce łatane nitki w emocjach supełki moczone w westchnieniach pragnień mrożonych w ciszy i zasuszone gesty patrzy smętnie z wieszaka obwisła spłowiała tak to przecież nie był len ____________________ przepraszam ale musiałam po swojemu - to tylko... bo mi się podoba ten materiał na...
beta_b Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 supełki moczone w westchnieniach pragnienia mrożone w ciszy Oj ciekawie, lepiej nawet, pomyślę jak wkomponować w rymy. Dzięki za tę podpowiedź. :-)
Rekomendowane odpowiedzi