mars Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 rozmyślania o śmiertelności są zabójcze dla tych, co cierpią na przerost czasutrucizna rozlewa się szybciej od wódki mordujesz się z bagażem który ginie gdzieś na dworcu wracasz do umarłych kwiatów więc dla zabicia godzin wypatrujesz dziury w całym znowu liczenie ofiar śmierć to dość żmudne zajęcie
aluna Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marku , dobre przemyślenie, alle czasem myślenie o śmierci spędza nam (mnie) sen z powiek , a dlaczego , bo właśnie bagaż doświadczeń jest nazbyt ciężki , i jakby nie było z dziury w całym robię wulkan strachu,,,! I także liczę ofiary , jedną z nich ja,,! Pozdrawiam!
mars Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Dzięki aluna za trafne przemyślenia ;-)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Marku Śmiertelność na początku wiersza, trochę odstaje od śmierci na końcu. Tam rozmyślania (niepotrzebne i marnotrawne czasowo, zgadzam się) a tu jako puenta wyskakuje nieproszona śmierć. Dla mnie puenta kończy się z liczeniem ofiar. Wiersz jak zwykle podobał mi się i jak zwykle przeczytałam z zainteresowaniem. Pozdrawiam
mars Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Puenta i jej groteskowość oznacza dystansowanie się PLa od śmiertelnych 'zdarzen'. Dzięki, Lilka, za czytanie ;-)
Rekomendowane odpowiedzi