Janusz_Józef_Adamczyk Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Można myśleć że się jest... i z tym długo żyć a nawet i umrzeć Ale czy nie jest ciekawiej się stawać? - ciągle żebrząc o lepszy wzrok i słuch ciągle sobie uświadamiając że jest piękno natury i jest piękno ducha że jest skłonność do zamierania i że można się jej pozbyć zanurzając się w głąb wiary po prostu - głębiej oddychać
Janusz_Józef_Adamczyk Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Witaj Marlett Moja poezja nie jest do głaskania czy do balsamowania, jest do prowokowania szarych komórek; i cieszę się, że właśnie tak zareagowałś, może coś z tego wyniknie?, a jeśli nawet nic, to i tak już dużo się stało. Pozdrawiam serdecznie.
Marlett Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zamiast wielokropka wolałabym metaforę, która jeszcze bardziej pobudza szare komórki :) PozdrawiaM.
Janusz_Józef_Adamczyk Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Czasami milczenie o wiele bardziej pobudza (zwłaszcza szare komórki), niż najlepiej dobrane (mam na myśli także metaforę) słowo; z pełną świadomością użyłem tego wielokropku, i, jak widać, nie była to decyzja chybiona. Pozdrawiam ciepło.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Wybacz ale dla mnie, to bardziej wierszowana proza. Opowiedzenie jakiejś refleksji bez korzystania z właściwych poezji środków. Prawdy zawarte w wierszu niestety też już dawno odkryte... Pozdrawiam
Janusz_Józef_Adamczyk Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Witaj Lilu Niektóre moje wiersze są włśnie takie, - coś w rodzaju "wierszowanej prozy", ale nie wstydzę się tych wierszy, tak też się pisze. Będę Ci bardzo wdzięczny, jeśli znajdziesz chwilę czasu i wymienisz te "prawdy", o których wspomniałaś, że "... też już dawno odkryte"; proszę Cię o to, ponieważ mam takie przeczucie, że masz na myśli nie te prawdy, o których jest mowa w moim wierszu. Pozdrawiam serdecznie. Janusz.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Znalazłam chwilkę i odpisuję. Bez złośliwości. Co daje dopowiedzenie...ciągle sobie uświadamiając, że jest piękno natury i piękno ducha.... Jest to truizm, w związku z tym prawda zawarta w wierszu niczego nowego nie odkrywa i nie zaskakuje. To tak jakbyś powiedział "dzisiaj świeci słońce", kiedy wszyscy to widzą. To tak pobieżnie. Wiersz po prostu pomijając formę (bo o tym nie dyskutujemy) jest zbyt banalny, by mógł głębiej zainteresować Takie jest przynajmniej moje zdanie. Ale ilu ludzi tyle zdań... Pozdrawiam
Janusz_Józef_Adamczyk Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Jeden ze znanych wodzów kochał kwiaty i sztukę (nawet sam tworzył), i mordował ludzi, - to nie jest jedyny fakt, który skłonił mnie do "zmontowania" (zacytowanej przez Ciebie) koniunkcji, która jest poprzedzona słowem "ciągle"; w/w koniunkcja wraz ze słowem "ciągle" nie jest taką oczywistością dla kogoś, kto każde słowo, każdy znak, każdą linijkę dokładnie waży. Pozdrawiam ciepło.
Marlett Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdajesz się na czytelnika. Może to dobry sposób na wypełnienie wielokropka, ale autor podpisuje się pod wierszem.
Janusz_Józef_Adamczyk Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Droga Marlett Czy dobrze Ciebie zrozumiałem? - Mam się podpisywać pod moimi zamieszczanymi tutaj wierszami? Zamieszczam tylko stworzone przeze mnie wiersze. Bardzo Ci dziękuję, za zwrócenie uwagi na moje wiersze i za komentarze; było mi bardzo miło (mam nadzieję, że nie było to ostatni raz) wymienić z Tobą zdania, bardzo cenię sobie Twoje uwagi i w ogóle Twoją postawę wobec Autorów. Pozdrawiam serdecznie.
Marlett Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Umieszczenie wiersza jest podpisem :)) PozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi