Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Annna2 @Berenika97 Coś między wiarą a pewnością...   Dziękuję za wszystkie ślady zainteresowania, pozdrawiam. 
    • @Leszczym  Zweig miał ładne imie Stefan, może miał polskie korzenie.:) Nie przypuszczałam że napisał tyle historycznych książek sięgnę po jego Marie Antoninę.
    • SOLIDARNOŚĆ ZWYCIĘŻY KOMUNĘ    wylało się ze mnie  białą farbą olejną z niepokalanej puszki na tablicy ogłoszeń  w tysiąc dziewięćset osiemdziesiątym siódmym   co w naszym niemieście zakłóciło hierarchię plotek  wśród ludzi pobożnych  ze słabością do czynów lubieżnych  o posmaku wyrobów czekoladowo podobnych   na pamiątkę walki z systemem  Szczygielski zakopał młode wino na długie   długie lata   w ruinach kościoła ewangelickiego  z którego przedmioty ruchome  i te mniej po drugiej wojnie światowej wyszły z duszpasterską wizytą do nowych mieszkańców...   (tuż pod gzymsem  gdzie dziś gniazduje pustułka i zwiastuje drugie przyjście)   i ruszyły młyny wyobraźni  przy akompaniamencie  spadających kasztanów  w szpaler czerwonych kałuż  na pohybel siwej mgle    po czym  pukanie do drzwi przywróciło mnie teraźniejszości    na dnie butelki                 
    • Sieć, którą sobie sam utkałem oplotła mój umysł.   Myśli wierzgające w niciach z nadzieją, że ktoś zniszczy pajęczynę, która nie pozwala im się uwolnić.
    • @tie-break snuję plan :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...