Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Łukasz Jasiński  Łukaszu, mam jedno pytanie. Dotyczy ono tematu ballaty, którą uwielbiam, i z ciekawości nawet zajrzałem do treści, żeby zapytać, którą formę Ballaty wybrałeś? Grande czy Miniore?   Pozdrawiam    
    • @Nefretete   Z panem nie, a z panią Wiolą - tak, muszę ją prostować, sama powiedziała, iż lubi rządzić i gdybym jej słuchał - wierzył, to: wyszłoby na to - nie tak dawno wróciłem z Włoch... Chociaż "Balladę" napisałem po polsku i dopiero potem przetłumaczyłem na włoski - ów roku - tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiątego ósmego... Jakby pani Wiola chciała mnie wrzucić do worka ćwierćinteligentów z różowego salonu - oni często tak robią, to znaczy: wydają tomiki nie wiadomo gdzie i za czyją kasę, jakby inaczej: w obcym języku i dopiero potem tłumaczą na język polski - istoty iście wyjątkowo zakompleksione...   Łukasz Jasiński 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

No więc widzisz, że nie ma się o co spierać i sprawy nie ma. Pozdrowienia
    • @Nata_Kruk a tak słusznie , poprawię  Dzięki za czytanie i komentarz  Pozdrawiam serdecznie Kredens 
    • @Nefretete   Owszem, mój tomik wierszy pod tytułem - "Kowal i Podkowa" - został wydany przez moją szkołę - Liceum Zawodowe, a było to ów roku - dwa tysiące dziesiątego - październik i można zamówić w Archiwum Akt Nowych.   Łukasz Jasiński    @Nata_Kruk   To samo dotyczy - Tajnego Ruchu Oporu - jest to ruch czysto literacki mający na celu kształtowanie świadomości narodowej - pozwala mi na to wciąż obowiązującą - Ustawa Zasadnicza - Konstytucja Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, a ja: mam prawo być pułkownikiem - moim przodkiem jest generał Jakub Krzysztof Ignacy Jasiński herbu Rawicz i wszystko jest zgodne z tutejszym regulaminem i kodeksem postępowania karnego, naprawdę, proszę pani - doskonale znam prawo...   Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...