Wojciech_Waleśkiewicz Opublikowano 20 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 malowałem ciebie już od dzieciństwa paletą mych spojrzeń tak bardzo nieśmiałych w myślach tworzyłem ikonostasy dniem jutrzejszym gorejące ostrożnymi słowami pisałem wiersze na kartkach godzin dziennych i nocnych z każdą godziną formowałem sam siebie by móc w przyszłości być ciebie godnym aż nadszedł ten dzień tak długo oczekiwany pulsował w mych skroniach nadziejami migotał w przejściach ulicznych i krokach rozbrzmiewał stukotem spojrzeń wytrwałych ujrzałem ciebie cieniem okrytą w pozie bezdusznej i z okiem drwiącym nie śmiałem podejść słowa zamarły a wiatr szyderczo grał Madonny - Madonny
shy angel Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Piękny :). I podoba mi się temat tego wiersza.
Lidia Duval Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Wojtku, to naprawdę piękny wiersz :) już Ci to mówiłam :) Fascynują mnie idealnie dobrane słowa, magia metafor i porównań. Cieplutko... tak cieplutko sie go czyta :) pozdrawiam Lidka
Wojciech_Waleśkiewicz Opublikowano 21 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 dziękuję za ciepłe słowa :) pozdrawiam: Wojtek
Rekomendowane odpowiedzi