Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Suzereni wasze groby toną cichcem ślizgając się po ścianach Żydowskich Bożnic w Minaretach w gotyckich Katedrach bez czci bez współczucia cisną iskry w śpiące miasta aż poczują zgliszcza Zachodniego Brzegu.     Trąbcie tuby brzęczcie trąby z nad Jerycha wygrywajcie hymny szału i miernoty nieście światło skąpane w martwej ciemności  wbijcie rogi i jak baran beczcie nosząc klejnot dumy symbol czasu zniewolenia.   O Bogowie po cóż nam wasze ekrany ślepy umysł nie podziwia bomb wykwitów nie odleci pośród łkania ludzkich maszyn nie zakopie tchu łaknących żywych kości nie zaciągnie cum zerwanych z Panią nieba.   Organizmy z wadliwym kodem triplowym poruszane bezobsługowym programem  z przyklejonym słowem fałszywych proroków  lud w przeszłości służąc Bogu szedł do nieba dziś bez twarzy biorą zbawienie w pakiecie.    
    • @Wochen - bo miłość ma jabłek rumieńce pięknie
    • @Migrena dziękuję @Rafael Marius tak czasem i jest @Maciek.J  kocham Babcię Marię @Robert Witold Gorzkowski - mama mojej Mamy(Lucja) zachowywała się wobec nas jakby była obcą osobą( wobec Mamy też). Mamą i babcią była tylko dla młodszej córki i jej dzieci. Dziadek Bernard ( od Babci Marii) zginął w Dachau- nieposłuszny był. O drugim Dziadku wiem jeszcze mniej- Willim zginął(zaginął) jak moja Mama miała 3 lata- wiem na pewno że urodził się w Szczytnie. Dziadek Bernard w Biskupcu. Robert doceniam bardzo szczerość( jest piękna) dziękuję @Wochen dziękuję
    • @Bożena De-Tre Tęcza to znak przymierza z, a raczej ze  stwórcą i swoimi kolorami napawa nadzieją. Pozdrawiam:)
    • @Berenika97 Samo życie! Samotność bywa konieczna, tak od czasu do czasu, lecz ogólnie mówiąc życie bez innych ludzi było by pozbawione sensu. Pozdrawiam z otwartymi dłońmi. :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...