Arksi_ Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Ujęcie myślą swego pragnienia To pierwszy stopień wtajemniczenia Drugi też tobie wyjawić mogę By się spełniło podejmij drogę Tych wtajemniczeń jeszcze jest wiele Lecz czy są ważne? ważniejsze cele! Bo jeśli jesteś ty draniem zimnym Wykorzystasz je przeciwko innym Lecz gdy twe serce czucie w sobie ma To ci wystarczą te powyższe dwa I gdy nie zboczysz ty ze swej drogi To cię do celu dowiodą nogi. Ja tutaj tobie rym z rymem wiążę Spytasz gdzie idę? do Boga dążę! Zaś moim celem jest moja droga Bo ciągle na niej spotykam Boga.
Emanuel_Wójcik Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Siema Arksi, treść spoko, ale to "trza" grrrrrrr!!! (już nie pod jednym wierszem mówiłem, że okropnie mnie irytuje to słowo, bo śmierdzi burakiem) Artyleria rozwścieczonych zaimków niszczy ten wiersz, postaraj się je, niwelować jak to tylko możliwe.. I tak, uważam że co raz lepiej ci idzie:) To znaczy, że małymi kroczkami się rozwijasz. pozdrawiam.
Arksi_ Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 Wiersze które tu zamieszczam mają ponad 10 lat więc już ponad 10 lat temu byłem krytykowany. Niektóre wiersze z tamtych czasów poprawiłem i parę wierszy napisałem pod wpływem krytyki ). Moje pisanie pewnie już lepsze nie będzie bo nie mam takich zdolności jak Ty, i już raczej z poprawianiem wierszy poczekam aż jakiś programista napisze program który to będzie przekształcał grafomanie w poezją ). W przyszłości będzie się bardziej liczyła myśl zawarta w wierszu niż styl i forma w jakiej został napisany wiersz bo trudno będzie odróżnić grafomanie od poezji ). Pisać "każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej ale nie o to chodzi jak co komu wychodzi". Myślę że moje wiersze są bardzo ważnym tłem dla innych wierszy be te inne wiersze na tle moich bardziej błyszczą ). Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 Jej, to "trza", jest okropne, sorry "Iskro". Kilka wersów do wymiany, niestety. "Zaś moim celem jest moja droga Bo ciągle na niej spotykam Boga."... :) Pozdrawiam.
Arksi_ Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę że wiersz jest logicznie spójny przez co zrozumiały a to czy się komuś forma wiersza podoba czy też nie to już jest rzecz drugorzędna i zależną od gustu czytelnika ) Nie zaprzeczam że powyższy wiersz można napisać lepiej. Chcąc przekazać innym pewną myśl robię to w taki sposób w jaki potrafię a że w lepszy sposób nie potrafię to czyż powinienem zaprzestać popularyzowania swej grafomani i przygotowywać się ciągle do tego abym to co robię robił lepiej? Prawdą jest że nie osiągnie celu ten który nie jest przygotowany ale też prawdą jest że nie wszyscy przygotowani osiągają cel swój a na pewno nie osiągną swego celu ci którzy się zawsze przygotowują. Forma wiersza to ciało które ma w sobie jeszcze duszę ciało może umrzeć zabite przez krytykę ) i pewnie wielkiej straty i płaczu nie będzie ) lecz dusza znajdzie dla siebie lepsze kształty i formę w Niebie i krytyka się zdziwi że "grafomania" była jej podstawą. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi