sława_zaczek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Na tapczanie leży leń, to nie tak. Leżę, bo z tej pozycji najlepiej widać leniwie wędrujące dzieciństwo z kieszeniami pełnymi kamieni,(mam do nich słabość ) i wszystkimi obrazami, które tkwią do dziś. Połacie kwiecistych łąk, gdzie kurze pazurki wydrapać chciały oczy, a żaby w rowie oczyszyczały wodę do mycia włosów. Stara grusza klapsami nagradzała nasze wyskoki. Staw przed domem - niemy świadek topieli. Nigdy nie doniósł mamie. Kiedy padał deszcz przybywało wody w kałużach, liczyliśmy kręgi patykiem wysyłając pod samo niebo wrzask:kropeleczko leć do nieba, przynieś nam kawałek tęczy, bo nas nuda tu zamęczy Szeptaliśmy w podnieceniu, kiedy w oddali zarysowywał się łuk. Łączył nas i niebo. Biegliśmy ile sił. Raz nawet udało się wpaść w jej tajemnicze światło. -Na szczęście - mówiła mama, życie zweryfikowało słowa. Nie stara grusza, a rozdaje klapsy. Na szczęście?
aluna Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 A myślę Stasiu , ze tyle prawdy w wierszu ! Niby prześmiewczo , ale tak prawdziwie (skąd ja to znam?(). Świetnie , dobrze napisane , miło czytane ----nie raz ,,,,zabieram!Ha a ! Serdeczności! Hania
Tali Maciej Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 w pierwszej strofie użyłbym zamiennika, bo w bardzo bliskiej odległości pojawiło się dwukrotnie dziś resztę czytałem z przyjemnością pozdr
sława_zaczek Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 OOOOO Maćku, jak miło... oj dawno cie nie było, sciskam gorąco w grudniowy zimny dzień 12.12.12. Stanisława
Tali Maciej Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 a ja na południu chin temperatura nie schodzi poniżej 15 stopni celcjusza, a w poniedziałek jadę do Guangzu gdzie jest 25 stopni(((-: pozdrawiam z dalekiego wschodu
sława_zaczek Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oooo i jeszcze raz OOOOO, a cóż ty tam robisz??? U nas cudowna śnieżna zima, śnieg sypie i sypie, u mnie jest prawie pół metrato miłe że aż stamtąd czytasz . Najlepszego Maćku!!!!
Tali Maciej Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Robię fikołki i koziołki w Musicalu Notre Dame The Paris(((-:
sława_zaczek Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aaaa akrobato!!!!! jeździsz sobie po świecie zdolniacho!!! Powodzenia!!!!
Rekomendowane odpowiedzi