Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Odnaleźć zagubiony

aluna

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Haniu, masz w I-szej zwr. wskazówkę i.. wskazówek, drugiego słowa pozbyłabym się, jest zbyt blisko.
Minuta ciszy, kojarzy mi się z oddaniem pamięci nieżyjącym i tu akurat nie pasuje mi, może lepiej ogólniej.. odmierzy ciszę,
jako czas na przemyślenia.. przecież dajesz alternatywę (nie za wesołą, ale jednak) - albo...
"mocniej zabije", hmm.. wiem, co chciałaś, ale mogę sobie "tłumaczyc", że słabiej też może zabić, a ten fragmencik wyraźnie
odnosi sie do strapionego. Droga Haniu, pozwolę sobie podać Ci propozycję zapisu, jak nie tak, po prostu wywal to.
Przy okazji, niech.. tętni miarowo.. tylko i wyłącznie.. :)
Pozdrawiam serdecznie.

stary zegar zgubił wskazówkę
przepadła w czasoprzestrzeni
jak odnaleźć właściwą porę

może dźwięk dzwonu zagłuszy
strapione puls odmierzy ciszę
zacznie znowu miarowo tętnić
albo stanie na wieki

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Haniu, masz w I-szej zwr. wskazówkę i.. wskazówek, drugiego słowa pozbyłabym się, jest zbyt blisko.
Minuta ciszy, kojarzy mi się z oddaniem pamięci nieżyjącym i tu akurat nie pasuje mi, może lepiej ogólniej.. odmierzy ciszę,
jako czas na przemyślenia.. przecież dajesz alternatywę (nie za wesołą, ale jednak) - albo...
"mocniej zabije", hmm.. wiem, co chciałaś, ale mogę sobie "tłumaczyc", że słabiej też może zabić, a ten fragmencik wyraźnie
odnosi sie do strapionego. Droga Haniu, pozwolę sobie podać Ci propozycję zapisu, jak nie tak, po prostu wywal to.
Przy okazji, niech.. tętni miarowo.. tylko i wyłącznie.. :)
Pozdrawiam serdecznie.

stary zegar zgubił wskazówkę
przepadła w czasoprzestrzeni
jak odnaleźć właściwą porę

może dźwięk dzwonu zagłuszy
strapione puls odmierzy ciszę
zacznie znowu miarowo tętnić
albo stanie na wieki

Natko serdecznie dziękuje za obszerny komentarz !
Ta wskazówka zegara nie jest jednoznaczna ze wskazówkami-potrzebnymi na dalszą....
Pięknie zinterpretowałaś moje przemyślenie swoim wierszem , tylko cosik więcej tam ukryłam!
Serdecznie!
Hania