halcia Opublikowano 29 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Kiedy Helenko Ciebie poznałam od pierwszych minut zaraz wiedziałam Opatrzność Boża Anioła zesłała takiego jak potrzebowałam Gdy jesteś obok serce czuje jak wiele ciepła Ty emitujesz myśli ksztaltujesz a Boża Siła zaraz je do mnie szybko wysyła I tak się razem uzupełniamy bramę przyjaźni swej otwieramy rzucamy kwiaty naszego serca po to by ludzi w wierze utwierdzać O daj nam Panie zdrowia i siły aby się nasze plany spełniły my jak te kwiaty polskiej ziemi tylko jednego przecież chcemy Niech pozostanie po nas spuścizna niech się nie wstydzi Nasza Ojczyzna bo w świat niesiemy nasze ambicje chcemy zachować polskie tradycje
teresa943 Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 Halciu, temat piękny i wiersz pisany "od serca", ale to za mało na dobrą poezję. Przykro mi, muszę potwierdzić to, co napisała poprzedniczka: nieszczęsne rymy!!! szkoda, bo przesłanie b. istotne... Serdecznie pozdrawiam :) Krystyna
bazyl_prost Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 mi się podoba, polska ludowa
Johny Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 Ja oprócz rymów dodam rytm. Niestety jest w powijakach i to słychać.
Stary_Kredens Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 Takiej opatrzności tylko życzyć sobie Pozdrawiam Kredens
Roklin Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Ładny wierszyk okolicznościowy, niestety... forma! Popracuj trochę nad rymami, bo szkoda, żeby ciekawa treść gubiła się wśród kiepskich rymów. Życzę powodzenia! Ciepło pozdrawiam :)
Bajadera Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 masakryczna klepanka. pozdr/
Rekomendowane odpowiedzi