aluna Opublikowano 26 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 cisza snuje się po kątach szemrze w głowie poduszce aksamit nocy ukrył gwiazdy księżyc zatonął w otchłani wiatr utulił zmęczone drzewa sam zasnął w starym konarze krzewy malin zamilkły do wiosny splątane w miłosnym uścisku kot bezszelestnie wyruszył na łowy rankiem wypije mleko paproć przybrała postać staruszki pochylonej strapionej życiem po kuchni chodzi zapach porannej kawy pora wstawać zamykam oczy zmęczona zaczynam kolejny dzień który nocą przyniesie bezsenność
Oxyvia Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Ładny i nastrojowy wiersz o jesiennej, niespokojnej nocy. Tylko jedna uwaga - masz tutaj tzw. kaskadę dopełniaczową (lub dopełnieniową): "zatonął w [u]otchłani bezkresu czerni niebios[/u]" - wszystkie podkreślone wyrazy odpowiadają na to samo pytanie: kogo? czego? - za długa lista odpowiedzi, za długio łańcuch, powinien to być jeden wyraz (no, góra dwa) w dopełniaczu, nie więcej. Serdeczności, Alunko.
aluna Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Oxyvio za pochylenie się nad moim pisaniem . Tak myślałam ,że przedobrzyłam dopełniaczowo. A za "]Ładny i nastrojowy wiersz o jesiennej, niespokojnej nocy."- dziękuje ! Serdeczności! Hania
Oxyvia Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Oxyvio za pochylenie się nad moim pisaniem . Tak myślałam ,że przedobrzyłam dopełniaczowo. A za "]Ładny i nastrojowy wiersz o jesiennej, niespokojnej nocy."- dziękuje ! Serdeczności! Hania Teraz jest dużo lepiej. Cieszę się, że przydałam się na coś. :-) Serdeczności.
aluna Opublikowano 29 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Oxyvio za pochylenie się nad moim pisaniem . Tak myślałam ,że przedobrzyłam dopełniaczowo. A za "]Ładny i nastrojowy wiersz o jesiennej, niespokojnej nocy."- dziękuje ! Serdeczności! Hania Teraz jest dużo lepiej. Cieszę się, że przydałam się na coś. :-) Serdeczności. Oxyvio jeszcze raz dziękuje ! Przepraszam ,że teraz ale Ty wiesz samo życie....! Wszystkiego dobrego! Hania
NOWA Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 No, jak po kuchni chodzi zapach porannej kawy, to niejednego zerwie z łóżka. Nie jest miło, gdy noce bezsenne. Fajne metafory. Pozdrawiam:)
aluna Opublikowano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Nowuś za czytanie i odniesienie się do przemyślenia! Masz rację ,zapach porannej kawy (nawet dla nie pijących jej) przyjemnym zapachem wypełnia cały dom , i stawia na nogi ! Serdeczności! Ja
Rekomendowane odpowiedzi