Miszu M Opublikowano 19 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 Gdzie cierpienie - czas umierać Gdzie jest szczęście - tam i przepaść Między prawdą, kłamstwem, rafą Nienasyceń, wszyscy łaszą Się do zwycięstw, życia, karnawału! Nie do postu - to jest nałóg Wejdzie w jaźnie grot niebieski Milczą usta zatrwożone Myślą - przecież to początek klęski Kiedy to porażki koniec Wszyscy znają się na wylot Widzą serca, widzą dusze! Ale w oczach są tu tylko Rozpętane w gniewie burze Gdzie mam oddać swoją wiarę? Rozdać życie, wepchnąć w szalet Gdzie rozkosze - w naszych rękach Poniewiera je ich bezwład W tym szaleńczym pędzie piekła Co na ziemi ma swój padół Gdzieś nieśmiało dziecko zerka Zza gałęzi swego sadu... Na samotność przyszła pora Nie na spokój, matki ciepło Przyjdzie kiedyś nam umierać Byle tylko nie za prędko... Przyjdzie kiedyś nam umierać Byle tylko nie za prędko... Ujmij jej samotność Boże W swoje dłonie spracowane Nawet jeśli tylko Tobie Mogę dziś zaufać Panie Nie ma boga! Cichy szelest Zdaje się przemykać luźno Może nie ma - jest wesele! Jeśli będzie - wtedy trudno... Głosy zewsząd, już nie szepty Przytłoczona jest wrażliwość Jak to robią? - krzyk przez zęby W których robi się już wyłom Truje głupców słowo inne Niż te, które masz Ty w sobie Obojętność w końcu przyjdzie Jak przed deszczem wiatru powiew Nie zrozumie głębi człowiek Które całe życie brodził Podczas kiedy głębia - to szczyt Coś, co rzadko ludzi zdobi Mimo tego wszyscy święci Wstrętem rzyga kmiot do rzeki Potem widzi że... to prześwit W którym się zebrali niemi Lepią ściany, które ciągle Ulegają degradacji Czasem komuś chluśnie w mordę Salwa płytkich z ust owacji...
Jan_Wodnik Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 Tytuł niejasny( diagnoza?). Sporo prawdy w tym wierszu. Niezły.
Nata_Kruk Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Tytuł mi nie za bardzo. Wiersz dłuuugi, ale nie nudzi przy czytaniu, to jego zaleta. "przeleciałam" przez obie części nie wiadomo kiedy i pomyślałam.. już koniec.? Moim zdaniem, przyzwoicie wyszło. Pozdrawiam... :)
Miszu M Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Powiem szczerze, że miałem coś na myśli konstruując tytuł. Ale kiedy teraz zestawiam go z tym, co napisałem... nie jestem sobie w stanie przypomnień o co mi chodziło :) Mój błąd, następnym razem przemyślę to lepiej i nie na siłę. Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam
Roklin Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 Długi, ale nie męczy. Za to treściwy. Całkiem, całkiem... Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi