ROMAN_RIOWIL Opublikowano 9 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 - Pieniądz nie śmierdzi - Nie dziwi szaletowe graffiti za pan brat ze szczurzą rodziną, na ty z wynędzniałym kocurem. Wschody i zachody słońca traktowane z przymrużeniem oka, tu każdy dzień można otworzyć i zamknąć metalową klapą. W kącie podwórza jest szybszy od świtu spadającego z dachów, pierwszy przed depczącymi mu po piętach z innych kanałów. Jak wyrwany z mrocznej powieści nie po to aby stać się pomiętą kartką. Dziś w koszu surowców wtórnych pochyli się nad ludzką zabawką jeszcze z oznakami życia.
Lari Fari Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 nie podoba mi się składnia trzeciej, zaś co do interpunkcji proponuję następujące zmiany: w drugiej po "oka" średnik, przecinek po "powieści" w czwartej, przecinek po "zabawką".
WiJa Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 Nie wiem czy tak jakby chciał autor dociera do mnie, ale zatrzymuje, a nawet porusza. Pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 wartość moc wiersza - nieskończona gra słowa - porusza wyobraźnię wciąż na nowo zaciekawia potrafi czytelnika przywołać udany tekst pozdrawiam :)
ROMAN_RIOWIL Opublikowano 12 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Wypada podziękować :))
Rekomendowane odpowiedzi