Pociągowy Poeta Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 nic tak przykrywa w myśli jego oczy dłonie suche i chłodne na skórze odciskają brak zaangażowania to tylko tak, nic tak potrzeba jego głosu i cichego śpiewu zadrgania na gładzi emocji ta elastycznie ugina się, gdy kłuje nie tak wcale ostrożnie w pełni świadomie niewłaściwymi słowami nieodpowiednim czasem w dowolnej chwili nadchodzi zatrzymuje oddech wciśnięty w kradzież spojrzenia i wyciska siłą kilka kropel ze zwiniętych powiek nie-łzy, nie-krew ale namiętne w swej bezbarwności osocze moment i znika pozornie w uchu, pod paznokciem jak gruz w zaciśniętym mięśniu w upośledzonej myśli przykrywa w tej myśli jego oczy oczy suche i chłodne twarz odbijają bezczułą już w wyobraźni jedynie to tylko tak, nic tak
Anna_Myszkin Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Gorzki ładunek emocjonalny odczytuję, ale żeby trafić TĄ "bombą" poetycko, trzeba dystansu do TEJ chwili, żeby okroić zapis, i zaangażowania peela, chćby w "przykrywam", żeby nie stał z boku. Pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Nie-łzy nie- krew po co te myślniki? W zaprzeczeniu zbędnie są. Poz.
Pociągowy Poeta Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za komentarz :) i owszem, z goryczą wyszło z jednej strony rozumiem podejście z dystansem, sam tak właśnie wolę czytać, jak i pisać, ale czasem mam wrażenie, że potrzeba coś intensywniej i w chwili określic, bez dystansu, bez łagodzenia, niuansowania, nie uważasz? i właśnie dlatego nie chciałem w pierwszej osobie, bo by już było za dużo i w ogóle, hiper-emo, a to nie było moim celem fajnie czasem stać z boku, nie? :) wdzięcznym za opinię niemniej jednak
Pociągowy Poeta Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie nie wiem, po co te myślniki chciałem w ogóle dać niełzy, niekrew bo chciałem je jakoś zjednoczyć w jeden wyraz, a nie żeby było 'nie łzy, nie krew' żeby to wyraźnie był jeden twór słowny, a nie po prostu zwykłe przeczenie i w wersji pierwotnej bez myślników było i razem pisane. sam nie wiem pozdro
Rekomendowane odpowiedzi