halcia Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2012 W szarość się zmienił błękit niebieski Czyż Złocisty to ptak papieski koncert na dwa głosy śpiewa deszczyk wiosenny kąpie drzewa Rajska jabłonka kwiaty zgubiła z początkiem maja oczy cieszyła jak gdyby chciała powiedziec światu jak jej pięknie w wianuszku z kwiatów Padają krople mój ptaszek moknie ja mu wspólczuję bo stoję w oknie Dziełem naszego Stwórcy i Pana piękna przyroda z Łaski nam dana Obudź się Duszo nie goń za modą bo cię szatana sztuczki zwiodą gdy się obudzisz wtedy poczujesz czy życie wygrasz czy je zmarnujesz
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2012 Jeśli wierszyk pisała mała dziewczynka , to gratuluję , całkiem udane początki rymowania.Oczywiście "błekit" należy poprawić i skasować te wielkie litery.Jak mawia nasz "guru" w tytule też.pozdr
halcia Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2012 Te wielkie litery umiescilam celowo gdyz jest to moj entuzjazm i zachwyt dla tegoz dziela,pozdrawiam i dziekuje za komentarz.
Roklin Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2012 A mnie się podoba. Ładny, sielski obrazek, na myśl od razu przychodzą mi ogrody, parki i lasy - ogólnie tereny zielone. Mogłoby się obyć bez ostatniej zwrotki, ale i tak daję plusa za pomysł. To co, że prosty utwór - jak śpiewał klasyk: is simplicity best or simply the easiest Pozdrawiam ciepło :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2012 byłem, czytałem :). pozdrawiam i do poczytania :)
halcia Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2012 Sylwek Roklin dzieki za cieple slowa pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi