Sylwia Brejdak Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Gdzieś w przestrzeni co się mieni tysiącami gwiazd Na ziemi co kwiatami usłana Jest miejsce które tylko Ty znasz Różnymi sposobami chcesz nam je przekazać Trzymam fajkę którą paliłeś za dnia A dym wspomnień unosi się w przestworza Zatacza krąg wokół nas Rozświetlona blaskiem oczu zorza Chłodem zawiało a ciepło Twych rąk Ogrzewa mą dusze i ciało Z przestrzeni myśli krążących od-do Pomaga przeżyć tą całość Twa obecność jest wszędzie Za dnia jak i w nocy choć między nami Cie nie ma To tam gdzie pójdzie mój wzrok łkający Widzę Cię we wspomnieniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alina_Służewska Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Witam ciepły wiersz:) należy jednak zmienić "ż" na "rz" w wyrazie "przestworza" usunąć literówki zrobić spacje tam gdzie brakuje i będzie ok pozdrawiam:) jeszcze są literówki:) proszę się tym nie przejmować - jesteś my dla siebie "korektą" :) tak to już jest że łatwiej dostrzec pomyłki u kogoś niż u siebie jeszcze raz pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwia Brejdak Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Bardzo dziękuje za opinie a za błąd przepraszam zwykle ich nie robie. Mam nadzieje że poprawiłam wszystkie błędy. Pozdrawiam S.B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No nie wiem. Jak dla mnie pełno nadsłowia. Może jednak: "Tato w przestrzeni miejsce które znasz i chcesz przekazać fajkę dym unosi przestworza zatacza krąg chłodem zawiało a ciepło rąk ogrzewa myśli od-do pomaga jest wszędzie za dnia i w nocy choć między nami cię nie ma tam pójdzie mój wzrok wspomnienia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester_Lasota Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 zwrócę tylko uwagę na samotne J w pierwszej zwrotce i lecę dalej :) pozdrawiam i do poczytania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwia Brejdak Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Andrzeju wcale mi sie nie podoba Twoja interpretacja moich wspomnień.Sa dla mnie jak powietrze i tak właśnie pamiętam tate.Może za kilka miesięcy to sie zmieni i zaczne pisać tak jak Ty to przedstawiłeś.Dzięki wielkie za sugestie. Pozdrawiam S.B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nata_Kruk Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Sylwio, wkradł się błąd, powinno być przestworza, w fajce, brak "ogonka" oraz w ostatnim czasowniku.. widzę.. jeśli już, to.. we wspomnieniach. Wiersz dla taty, to zawsze miły gest ze strony dziecka. Kiedyś mnie pouczano, unikać określeń typu: twa, twych, mą, to była dobra rada. Jest miejsce,które tylko Ty znasz I różnymi sposobami chcesz nam je przekazać O jakimś mijescu można mówić, raczej nie przekazuje się go, to chyba niewykonalne. Skoro taty już nie ma, trudno poczuć grzanie jego rąk, tu potrzebne inne określenie. pomaga przeżyć tą całość ... nie brzmi dobrze. To tak z grubsza. Ogólnie.. raczej słabo. Miłe to wspominanie na koniec. Tyle ode mnie. Serdecznie pozdrawiam... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi