Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97 Za komuny, kiedy filmy były z demoludów, sprowadzali też filmy z Włoch, a jak słyszałem, kasa miała wspomagać lewicowych twórców i tamtejszą partie komunistyczną, najbardziej liczną w Europie Zachodniej, a trzecią na świecie po ZSRR i chińskiej. Tak czy inaczej Fellini był ważną postacią kina, a Amacrord filmem jednak wybitnym. Pozdrowionka. 
    • Noc płonie pełnią…księżyca, niebo składa obietnice. Przed lustrem. Wybieram zmysłowe koronki. Aksamitem skóry dotykając siebie.    Oddechem wypełniam rozmazane usta,  pokusą podwiązki rozkładając uda zastanawiam się…   Nad sensem.  Małej, czarnej sukienki. Czekam …słyszę twoje kroki.?   Jesteś.!           
    • @Marek.zak1  Bardzo rubasznie! Nie znam filmu, o Fellinim słyszałam. :) Pozdrawiam. :) 
    • @Kwiatuszek    Dzięki Ci za odwiedziny, przeczytanie "Rzeszowa (...)" i komentarz. Drugi rozdział już zamieściłem, powoli zbliża się pora na trzeci.     Dziękuję też za życzenie. Niech czwarty dzień Świąt minie Ci równie miło, jak poprzednie. Pozdrawiam Cię serdecznie. *;))    
    • @Mitylene Twój wiersz ma piękną, marzycielską atmosferę. Jest jak chwila zawieszenia między jawą a snem, świetnie oddaje stan "letniego letargu" nad morzem. Szczególnie podoba mi się metafora "szafirowe morze szepczące kołysankę" - to synestezja łącząca dźwięk, kolor i ruch.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...