Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

"Czytano"

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozpisując się: chciałbym, aby każda osoba mogła nabić tekstowi tylko jedno "przeczytanie". Bo jest problem, ponieważ jeśli ktoś kliknie w mój tekst i napisze komentarz, to forum liczy każde odświeżenie, czy wyświetlenie tekstu, jako przeczytanie - w ogóle to nie przedstawia stanu faktycznego i nabija bajeczne cyferki (np. tylko dlatego, że autor odświeżył tą stronę ileś tam razy).

Uważam, że każda osoba jednemu tekstowi nie powinna móc nabić więcej, niż jedno "przeczytanie".

jeśli odświeżam pamięć czytając wiersz w tomiku po raz drugi, trzeci trzydziesty, to przeczytałam ów wiersz raz, czy -dzieści razy?
papier nie liczy otwarć, a jednocześnie intyicyjnie zapisuje się nam w głowie, że czesto czytam coś od nowa lub często do tego wracam,
proponuję nie traktować tych liczb bardzo serio, ale jednocześnie z jakimś tam grubym błędem pokazują one jednak zainteresowanie czytelników, zwłaszcza kiedy róznica wejść na strony wierszy jest rzędu -set

salut! ;)

to nie przeszkadza, przypadki zdarzały się, zdarzają i będą zdarzały, ale sądzę, że nie ma potrzeby robić z tego reguły i bić na alarm :)

przecież na ten przyklad zdarzało się tutaj i zdarza nadal, że ta sama osoba pod różnymi nickami komentuje sobie wiersze i prowadzi sama ze sobą dialog. no i cóż tam w tym złego, jeśli jej to pomaga jakoś, niech ta se będzie, pzecież nie ma tu konkursu z wygraną, więc ja się w ogóle dziwię, że takie rzeczy są solą w oku.
mnie bawią lub odczuwam je jako smutne czasem, tak z psychologicznego punktu patrzenia, ale nie tam, że mnie przejmują zaraz :D