Baba_Izba Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 'Szukajcie prawdy jasnego płomienia! Szukajcie nowych, nie odkrytych dróg...' - Adam Asnyk - 'Do młodych' nieznana droga obietnicą nęci ośmiela mroczność tajemniczych szeptów wstydliwie mętne wymówki sumienia kryją rumieniec w zamglonej pamięci spłowiałe lśnienia przygodnych zachodów popiołom sławy nie przysporzą blasku zostawią blizny po zdradliwych cierniach - krwiste owoce rubinowych głogów szczęśliwi którzy pomimo błądzenia odnajdą w drodze wymarzone strony w kręgu ogniska wzlatują do nieba wiązkami iskier jednego płomienia
Ewa_Krzywka Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Cisza w przestrzeni - świetny przekaz! Pozdrawiam i plus ;)
Baba_Izba Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 A co to się stało? Czary- mary! Przepraszam, spróbuję jeszcze raz wkleić! Wyraźnie jakis omen?! Wyjasniam: poza tytułem, nic się nie wkleiło, czysta przestrzeń. heej! - baba
Ewa_Krzywka Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Druga wersja tez ciekawa - chętnie wstawię plus - niestety nie ma takiej opcji - zablokowana? ;(
Baba_Izba Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadza się. Zależy mi na uwagach. Dziękuję slicznie - heej!
mefisto35 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Czasem tak jest, że przy wklejaniu tekst przepada. Można wejść przez datę i wpisać ale tytułu nie da rady...Z ciekawością przeczytałem wiersz:-)
Servus Suus Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Ave Baba! Errare humanum est :-) natomiast poważniej, to brakuje mi trochę ognistego płomienia w Twoim wierszu, nie licząc rubinowych głogów... ale cóż, delikatna refleksja zamiast dionizyjskiego entuzjazmu, też się może przydać.
Baba_Izba Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kilka razy poprawiałam i jakoś przy tym wsiąkł, ale już się pojawil. Dzięki, że czytałeś i za radę również, serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, ludzką, ale ten tekst poprawiam co jakiś czas i pewnie przyszedł czas mi się z nim pożegnać, wyrzucic, jest taki mdły i ble ble. Masz rację, też to czuję. Dziękuje, serdeczności - baba
Servus Suus Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ave Baba! Nie przejmuj się, następny będzie na pewno płomienisty, jak trawiące namiętności z kazania Buddy :-)
Baba_Izba Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ave Baba! Nie przejmuj się, następny będzie na pewno płomienisty, jak trawiące namiętności z kazania Buddy :-) Aż się boję, ale dzięki za pocieszenie (?)! Bywaj! - baba
Baba_Izba Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie bardzo rozumiem komentarz, ale mi fajnie, że zajrzałeś. Powracając do wiersza, to nie będę go zapisywała na górze, bo wyszedł taki, jakiego nie lubię; w tonie moralizatorskiego knota! Serdecznie pozdrawiam heej - baba
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 ... hm, czytałem tekst kilka razy i wydaje mi się, że przy próbie utrzymania rymu " na siłę " zatracił się ... a przynajmniej ja mam trudności w znalezieniu sensu, ładu i skladu :))) ... może nie tak jak napisałaś wyżej, że " ble ble " - czyli patos i masło maślane, ale utwór z gatunku ( co najmniej trudnych ) :))) pozdro :))
Rekomendowane odpowiedzi