WiJa Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Co to za mądrzy a jakże i po co oni są wykształceni - ci którzy i tak otaczają się ciemniakami no bo wtedy to na pewno zyskują prestiż i uznanie a co dopiero żeby coś mogli z dobrego stracić - po pierwsze dobre samopoczucie. A tu można sobie popatrzyć z kim mogłoby się być na uwięzi - niby że nie więźniem nie poddanym choćby i przypodobania się tym od których można by było coś ugrać a przynajmniej komuś pokazać się - jakby nie było z najlepszej strony.
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 przy tym wierszu na pewno się nie mądrzeje - z tego wynika ciekawa konstatacja o ciemniakach... to nie ma żadnej formy artystycznej ale sporo tu rezonowania, raczej jałowego;
Filip_Nowak Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Jest zamysł i jest niewprawna ręka poety.
Tali Maciej Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 jest nic jak zwykle nic pozdrawiam
WiJa Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Jacek Aleksander Mateusz SOJAN Filip Nowak Tali Maciej Bo akurat Wy to wiecie (pewnie w przeciwieństwie do mnie), że coś jest takie, a nie inne (a ja to pewnie nawet nie wiem co piszę). I Wasza wiedza, Wasze umiejętności, Wasze słowa świadczą o Waszym znawstwie najlepiej, czyli niepodważalnie. A ja cóż, gratuluję Wam Waszej postawy i podważam Wasze znawstwo. Pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 a ja powiem jak spokój cisza - sza niech będzie mądrze spokojnie:) myślę że dobrze pić do tego co w duszy gra i twój wiersz WiJa to prawda o nas więc nie obrażam się w ogóle nawet ci dziękuję i pozdrawiam:)
WiJa Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja Ci mówię, że napytasz sobie tylko biedy (wrogów) i jeszcze będziesz posądzona o TWA. Twój wybór. Ale zawsze to lepiej dla mnie, za co też dziękuję. I pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja Ci mówię, że napytasz sobie tylko biedy (wrogów) i jeszcze będziesz posądzona o TWA. Twój wybór. Ale zawsze to lepiej dla mnie, za co też dziękuję. I pozdrawiam wrogowie są moimi przyjaciółmi kocham ludzi i w nich wierzę:))) a biedna jestem lub bogata od zawsze (co jest bogactwem a co biedą zależy od punktu widzenia) teraz niby jestem ale tak naprawdę mnie nie ma i nigdy nie było i może nie będzie dzięki za troskę nie dbam o siebie:)
WiJa Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A czegoż to więcej można się spodziewać po Tobie, Twoje komentarze najlepiej świadczą o Tobie. Pozdrawiam
Ewa_Krzywka Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Za wiersz stawiam plusik. Pozwolę tu sobie zacytować prawo Kopernika-Greshama: "gorszy pieniądz wypiera lepszy". Pozdrawiam:)
Filip_Nowak Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 "Ludzie, którzy pogardzają tym, co nie pochlebia ich gustom nie wiedzą, że są ułomni: mają tylko smak do tego, co wszystkim wolno smakować". Georg Lichtenberg
WiJa Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy nadajemy, czy nie nadajemy na tych samych falach, mniejsza z tym, a przynajmniej poezja zyskuje na różnorodności. Bo na pewno nie zyskuje na negowaniu (odsądzaniu od czci i wiary) wszystkiego, co tylko w innym guście i nie do pojęcia (wyobrażenia sobie) dla/przez niektórych miłośników poezji. Cóż mogę dodać, przede wszystkim to, co już powiedziałem Alinie Służewskiej, więc co się mam powtarzać. Dzięki za wizytę. Pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja Ci mówię, że napytasz sobie tylko biedy (wrogów) i jeszcze będziesz posądzona o TWA. Twój wybór. Ale zawsze to lepiej dla mnie, za co też dziękuję. I pozdrawiam wrogowie są moimi przyjaciółmi kocham ludzi i w nich wierzę:))) a biedna jestem lub bogata od zawsze (co jest bogactwem a co biedą zależy od punktu widzenia) teraz niby jestem ale tak naprawdę mnie nie ma i nigdy nie było i może nie będzie dzięki za troskę nie dbam o siebie:) za co napytam sobie biedy przecież jestem niesamowicie spokojny człowiek:)))))
WiJa Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie, kto kim/czym pogardza i co komu pochlebia, oto jest pytanie. Kto nie może pogodzić się z czyim gustem, kto kogo chce sprowadzić do własnego poziomu upodobań i widzimisię i/bo nie może zrozumieć, a tym bardziej odczuć, że (różnym) ludziom mogą smakować różne dania. Pozdrawiam
WiJa Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Alina Służewska A czy to mało (to się przekonasz), że za to, że ten wiersz (nawet jeśli Ci się on nie podoba) przyjmujesz jako prawdę. Pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 WiJa niech będzie jasno od początku do końca - daję pluszaczka wyłącznie przemyśleniom które mi się podobają i własne odczucia na temat utworów zazwyczaj uzasadniam nie martw się pozdrowionka:)))
Alina_Służewska Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A czegoż to więcej można się spodziewać po Tobie, Twoje komentarze najlepiej świadczą o Tobie. Pozdrawiam no i matce się czasem dostaje chyba dlatego że im więcej daje tym mniej dostaje ale co zrobić już taka ze mnie matka szalona co wiecznym dawaniem jest niezaspokojona więc nie gniewaj się Bajadera na mnie jeśli chcesz ciebie też przygarnę i podobno z uśmiechem każdemu do twarzy więc u mnie :) z :( się równoważy dlatego zastygam wyłącznie w półuśmiechu i wierz mi to nie są zaczepki tylko chcę ciebie poznać troszeczki :))) wybacz jeśli uraziłam pozdrawiam i przytulam ciepło - alka
Bajadera Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy nadajemy, czy nie nadajemy na tych samych falach, mniejsza z tym, a przynajmniej poezja zyskuje na różnorodności. Bo na pewno nie zyskuje na negowaniu (odsądzaniu od czci i wiary) wszystkiego, co tylko w innym guście i nie do pojęcia (wyobrażenia sobie) dla/przez niektórych miłośników poezji. Cóż mogę dodać, przede wszystkim to, co już powiedziałem Alinie Służewskiej, więc co się mam powtarzać. Dzięki za wizytę. Pozdrawiam o i właśnie jak Ewa skomentowała? pozytywnie czy nie? plus jest, a jak odebrać cytat? na tych samych falach czy nie... zatem śliska odpowiedź. a cytat- jednoznaczny- lepszy pieniądz (uznani poeci) czekają na lepsze czasy. a w obrocie gorszy pieniądz czyli klepankowe TWA. pozdr.
Bajadera Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A czegoż to więcej można się spodziewać po Tobie, Twoje komentarze najlepiej świadczą o Tobie. Pozdrawiam taką mam nadzieję. pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi