Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @wiedźma wow! ma to nawet sens, ale świadomie tego nie wymyśliłem... coraz bardziej metafizyczny robi się ten wiersz... nawet dla mnie samego. BTW: ciekawy trop podjęłaś, szukając imienia pomiędzy paragrafami KK ;)
    • @beny7777 mimo, że ktoś doświadcza mało szczęścia, jest to niesamowicie nastrojowe.
    • @Alicja_Wysocka   Niezwykle ciekawy jest Twój autorski wstęp. Pisząc o tym, że w poezji musi być „trochę głupoty”,masz całkowitą rację, bo owo „przerysowanie puenty”, pozwala prawdzie przebić się do czytelnika . Poezja to nie tylko zapis myśli, ale przede wszystkim sztuka wywierania wrażenia.   Bardzo podoba mi się określenie „bóg małych liter” - z jednej strony mówisz o potędze kreacji (tworzenie „wszystkiego” ze słów), z drugiej wskazujesz na intymność i niemal rzemieślniczą dłubaninę w tkance alfabetu.  Pięknie ukazujesz wachlarz emocji, jakim włada poeta. Na końcu - przejmująca wizja poety jako „zwykłego bożka”, którego istnienie jest uzależnione od odbiorcy. To wskazanie na pokorę, która musi towarzyszyć każdemu, kto bierze do ręki pióro.   Piękny utwór i lekcja pokory wobec własnego talentu.
    • Zgaduję, że chodzi o art. 9 § 6 KK, który mówi o tzw. "czynach polegających na zaniechaniu" – odpowiedzialność karna może wystąpić, gdy ktoś nie zrobił czegoś, co powinien był zrobić (np. nie udzielił pomocy w potrzebie).    
    • @Zbigniew Polit Taka fajna fraszka i tylko 11 serduszek? Od soboty? Kurka wodna ...
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...