Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poświęcę wszystko
by oczyścić sumienie
prawda niczym
burza nadchodzi
niszczy zło
trzyma ramionami
przenika przeze mnie
zabiera ciemność
mam czyste oczy
miłość jest obietnicą
którą noszę w sobie
jej ciasne objęcia
rzucają światło
na moją duszę
widzę więcej

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Naram-sin Spacer brzmi cudownie, może przyjdą jakieś pozytywne, radosne inspiracje, choć łatwiej mi pisać o tych bardziej nostalgicznych. Pozdrawiam serdecznie.
    • @RomaŚwietne! Pozdrawiam.
    • @Naram-sin tak można znaleźć frustratki zwłaszcza z plemion germańskich. Mnie jednak chodzi o to że nigdy w historii nie było sytuacji w której na świecie przewagę w rządach miały kobiety. Nie znamy sytuacji kiedy podczas powiedzmy stu lat umocniłyby się rządy kobiet. Ciekawi mnie jakby wyglądał wtedy świat 
    • @Naram-sin mnie bardziej chodziło o czasy komuny. W tych przaśnych czasach ludzie nie mając nic innego do roboty bardzo dużo czytali. Żywe były spotkania ze słowem i wspólne czytanie poezji. Pamiętam że tomiki z poezją znikały z księgarni trudno było coś fajnego z literatury dostać. Spotykaliśmy się w mieszkaniach nawet w obrębie jednego bloku. Teraz nikt się nie spotyka a bloki są anonimowe.
    • Bardzo ciekawie "podprowadzona liryczna "zaczepka" w stronę tajemniczego czytelnika, który rzeczywiście nie wiadomo po co czyta. Może w tym, co czyta (musi czytać) brakuje mu właśnie takiego miłego przerywnika. Fakty dzieją się same, Z naszym ledwie udziałem, Oby tak jak najdłużej, Pozostawiać naturze To co nagłe i groźne. Wiersze Twoje przeróżne.   W pier. zwrotce wg mnie niezgodność czasu. Lepiej byłoby w ciszę. Pzdr. :)     Chociaż z drugiej strony taka forma uruchamia pewnie bardziej wyobraźnię :)  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...