Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

ciekawostka

HAYQ

Rekomendowane odpowiedzi

Wchodzisz na czyjąś autorską stronę. Patrzysz i nie wierzysz. Żadnego wpisu, zero komentarzy. Nic. Poza wierszem oczywiście i wspomnianej "ciekawostki", czyli punktacji, która wyświetla (o dziwo!), np (+1).

Myślisz... myślisz... myślisz myślisz i nic, nie wymyślisz. Czytasz wiersz, piszesz komentarz np. ewidentny negatyw. Nie stawiasz plusa.

Po jakimś czasie, zerkasz na ten sam wiersz. Twój koment dalej ostatni, ale za to punktów już (+2)
;))
Znowu myślisz. Może niechcący... więc wchodzisz na stronę Autora najeżdżasz kursorem na "punktację" i wyświetla ci się taki komunikat (cyt. z pamięci):
" Jeszcze nie punktowałeś (aś)
Jeśli podoba ci się ten utwór dodaj +"
;p
Właściwie, nie stawiałem, nie stawiam, ani nie zabiegam o punktowanie, chodzi mi o zwykłą przyzwoitość.
Być może są tacy, którym na tym zależy (jest punktacja - mają do niej prawo) ale postępują uczciwie. Tutaj natomiast wygląda to nieciekawie. Powiedziałbym nawet bezczelnie - wiersz niekomentowany z punktami.
Może "system" przynajmniej mógłby blokować możliwość dodawania punktów, jeśli nie ma komentarza, lub choćby kropki - wtedy wyświetli się przynajmniej "punktujący" znajomek :).
To tyle.
PS
Czy można np. zupełnie zrezygnować z możliwości punktowania pod swoim "potworem" i jak to zrobić?
Pytam, bo widziałem (u kogoś), że to możliwe.
Z góry dzięki za odpowiedź.