Aluz Evila Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Trzy małe M każda w innej sukience na czarno-białych fotografiach trzymają się za ręce Trzy małe M wiatr im skrzydła pieści na czarno-białych fotografiach biblijnych przypowieści Trzy małe M je za ręce, wiem będzie ich więcej tych samych małych dziewczynek w niebieskiej sukience.
onyx Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Urokliwe, mimo drobnej nieścisłości związanej z sukienką / sukienkami (?) Czepiam się po babsku. Podoba mi się. Pozdrawiam :)
Aluz Evila Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Może rzeczywiście nie jest to intuicyjne, że dziewczynki są trzy a sukienka jedna i ta sama. Pozdrawiam Serdecznie ;)
onyx Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 No i wszystko jasne :) Niedobór magnezu mnie dopadł i zwoje się przegrzały :) Pozdrawiam :)
giga darejko Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Szkoda słów, po prostu "słodziaszek", gratuluję ;) Chyba bym wykreśliła słowo "samych" w 3 wersie od końca, jakoś logicznie mi się tu omskło. Plus i idę dalej ;)
Aluz Evila Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Jestem ciekaw, czy ktoś wychwyci dwa ukryte przesłania tego wiersza. Jedno dotyczy ów trzech "M", drugie koloru niebieskiego. Oba odnoszą się do Biblii. Pozdrawiam i dziękuję za czytanie. Zula.
giga darejko Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Nie wychwyciłam bo Biblia jest mi mało znana. Natomiast ubzdurałam sobie, że te małe dziewczynki to Mądrość, Miłość i np. Marzenie. Błękit pasuje do nich ;) Takich małych M może być wiele. Podoba mi się również kalambur, homonim trzy-małe-m, trzymałem. Pozwala to snuć różnorakie opowiastki, Pozdro ;) P.S. Wyrosłam z etapu "co autor miał na myśli". Ważne co ja myślę czytając dany utwór.
Rekomendowane odpowiedzi