Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Anno, taki tytuł to prawdziwe wyzwanie... wiersz bardzo poważny, dotyka wnętrza zranionej
do szpiku kości kobiety, która, z wiadomych jej przyczyn, obleka się w czerń, raczej została
nią obleczona. Próbuje się "leczyć".. bezskutecznie.. ale doczytuję cząstkową nadzieję...
nie wiem, czy trafnie. Smutny, sprawnie przedstawiony obraz i tak miało zapewne być.
Pozdrawiam... :)

Ps... Anno, muszę to napisać... nawet nie wiesz, jak trudno mi odnaleźć się w tak
prowadzonej interpunkcji... burzy mi to nieco czytanie. Sorry, wiem, że już nie raz
zastosowałaś taki sposób w innych swoich wierszach.

Opublikowano

HAYQ!!! Musisz mi koniecznie powiedzieć, jak to się robi???

Pięknie mnie rozbawiłeś interpretacją. Ale znam powód! W pierwszej wersji było "w realu";)))))))

Ok, tak też można rozumieć treść. Ale tatuaże już sobie wymyśliłeś;)))))))))))))))))

Cieplutko pozdrawiam, choć rozumiem, że wiersz się nie spodobał!

Para:)

Opublikowano

Nato:

Cieszę się z merytorycznych uwag. Wiem, że ostatnio piszący unikają interpunkcji. Także uległam jakiś czas temu tej modzie. Teraz pilnuję interpunkcji. Spójrz, jak porwane zdania budują ekspresję.(Mam nadzieję, że tak jest.)
Bardzo dziękuję i cieplutko pozdrawiam,

Para:)

Opublikowano

Wiersz zaskakujący i dobry, ale! skoro jest konfrontacja, to po co naprawdę? No i kropka przed grzeszna, w jakim celu? zdecydowałbym się na coś, albo na bezskutecznie, albo połączyłbym bezskutecznie grzeszna.
Pozdrawiam :)

Opublikowano

Zatrzymuje.
I można go i na słodko i na gorzko i na słodko-gorzko. Ja wolę tą 3 opcję, ale to możliwości wyboru najbardziej cieszą i sprawność wykonania.

Pozdrawiam :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• kto ma oczko to niech mrugnie kto widoczny niech nią gniecie kto zaocznie miałby wśród niej wdzięk rozłożyć w bransoletkę kto ma dziubek, niechaj wróbla precz wstręt daje autobraniem; kto dopuszcza, ciałem zrównać armat turę w ciągłość sprawnie któż nie zmusza się w atrament do warunków międzyrzecznych ciemnych ścianek nieraz danym wymalować wniosek sprzeczny
    • @natalia Bardzo ciekawe opowiadanie, psychologiczne, obrazujące zachowanie młodego człowieka wobec swojej rówieśniczki, często niemiłe, rzadziej agresywne, pobudzające chęć odwetu dla takiego zachowania, zwłaszcza, gdy było się świadkiem podobnego zdarzenia lub nawet, gdy przydarzyło się nam coś podobnego osobiście. Nie mam zamiaru bronić takiego zachowania, ponieważ mają na to wpływ różne czynniki i okoliczności życiowe i zdarza się to w każdej ludzkiej społeczności. Zapewne jest w tym lekcja do przerobienia dla agresora, ale także dla osoby niemiłe nagabywanej. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Czytając to zdanie moja wyobraźnia przedstawiła mi duże sklepowe okna wystawowe, a tam ukazane obietnice radości po udanych zakupach. Ogólnie mówiąc, każde okno, od zewnątrz lub wewnątrz potrafi wzbudzić ciekawość. @Domysły Monika Zwykle moc wiersza jest w samym tytule, który potrafi zaprosić do lektury. Taka melodia to zapewne pozytywne myślenie, a wówczas świat nabiera kolorów tęczy. Pozdrawiam!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@natalia Bardzo ciekawe opowiadanie, psychologiczne, obrazujące zachowanie młodego człowieka wobec swojej rówieśniczki, często niemiłe, rzadziej agresywne, pobudzające chęć odwetu dla takiego zachowania, zwłaszcza, gdy było się świadkiem podobnego zdarzenia lub nawet, gdy przydarzyło się nam coś podobnego osobiście. Nie mam zamiaru bronić takiego zachowania, ponieważ mają na to wpływ różne czynniki i okoliczności życiowe i zdarza się to w każdej ludzkiej społeczności. Zapewne jest w tym lekcja do przerobienia dla agresora, ale także dla osoby niemile nagabywanej. 
    • Rozjaśnia się. Świat budzi się z koszmarnego snu. Barwy są pełne. Powietrze lekkie.   Wszystko dzisiaj niesie obietnicę. Każdy w swoim oknie maluje nową wizję: Śmiech i taniec.   Czy radość dzisiaj wzmacnia? Czy przez nią każdy czuje się zjednoczony? Czy smutek ciągnie w dół? Czy jest pokojem bez drzwi i nikt nie wejdzie?   Gdzie rozkwitnąć, by móc się pomnożyć w radości na zawsze?   Znaleźć spełnienie, Otworzyć się na siebie. Stworzyć taką melodię, przy której... Tańczysz.            
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...