M._Krzywak Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 a ja mam na imię Diabeł mieszkam tuż koło pętli tramwajowej między budą z zapiekankami a kioskiem ruchu jestem potworem wykreślam dziadkom numery z kuponów totolotka podcinam też reklamówki babciom - i wypada marchewka ja jestem bestią potworem to przez to aniołowie zrzucają bomby budują obozy awansują na generałów Bóg zawsze jest z nimi i dobro zwycięża...
Agata_Lebek Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przekornie jak na ogół u Ciebie :-) Dobry diabeł nigdy nie jest zły :-) Tylko anioły jakieś takie "śliskie" ;-)
pathe Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 mocne aczkolwiek co jest w takim razie dobrem a co złem i na ile pojęcie anioł i diabeł funkcjonują prawidłowo w kulturze
Ela_Ale Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Nic mnie nie przestraszyłeś. :) Diabły z pętli to tylko te niekonieczne, co gałęzi szukają. Inne - czemu nie? Bez nich nudno jest. A takimi aniołami to sobie każ buty ...itd. Pozdrawiam. E.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 takie niby lekkie i od niechcenia, oklepane motywy, reklamówka z marchewką, a prawdziwy przekaz z goryczą i ironią, budzący trwogę, w ostatniej strofie. Bóg z nimi? a może one wbrew. nie wiadomo. strzeż nas Boże(?) przed tymi aniołami. a może niech czuwa Opatrzność kimkolwiek/czymkolwiek jest. odwieczne pytania... pozdrawiam:))
M._Krzywak Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Wg pewnych teorii diabełka wymyślono tylko po to, żeby było na kogo zwalać winę. A jakby na to nie spojrzeć to zdarzało się, że i "gott mit uns" i takie tam... Pozdrawiam
Tomasz_Biela Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 zapachniało Świetlickim i dobrze / też jestem Diabłem / przejrzyście jak zawsze u Ciebie / t
Dawid Rt Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Dwie pierwsze strofy mnie rozbawiły i to jest niemały plus wiersza. Trzecia przedobra. Dobre pisanie. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 A pała policyjna podczas tych akcji nie dostałeś czasem? To brzmi jak bełkot złośliwego dzíeciaka.
Rekomendowane odpowiedzi