Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Trudne przemyślenie, mam wrażenie że na granicy światów, ja myślę że być jak się było biorąc pod rozwagę realia zastane w niebie, szatan próbuje dominować , ksiądz jest w niebie. W sumie dobra duchowość jest po coś, Bóg chyba nie chce morza łez choć łzy to też jakieś medium.
    • @Czarek Płatak   Bardzo dziękuję!  Więc będę "ozłocona". :)  Ciekawe, czym jest pisanie? :) 
    • prekognicja   co ma nadejść kusi jak nowe ubranie  gładkość materii dotyk - ciche mury i tafla jeziora    jak do mnie zawoła czy będziemy na ty  od początku jaki będzie kolor jej oczu  kiedy będzie zbliżać się do mnie?   muszę zapisać to co powie inna nie  przydarzy się rozbita o bruk sklejona  jak wazon        
    • Twarz przytulą drapieżniki jak mechate krople łez, skórą ziemi rosnąć - nikim.   Być jak pustej muszli śpiew albo salwa zmarłym grana, w oczy zamiast dymu krew.   Twarz przytulą osty słońc zeschłe w narożnikach okien, być jak szatan albo ksiądz ?
    • @Czarek Płatak   Bardzo dziękuję!    To piękne, gdy  odczytujesz  dokładnie to napięcie, które próbowałam uchwycić. Ta granica między zachwytem a lękiem, między doskonałością a surowością - dziękuję, że ją dostrzegłeś. Bardzo mi to dużo daje! Pozdrawiam serdecznie. :) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...