Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• zostanę sam we własnym świecie może urządzę go na nowo lecz póki co odgrażam że cię nie wpuszczę - już dałem słowo :)))
    • @FaLcorN tak, dokladnie. Zgadzam sie w 100%.  A ten ktoś "obok" powinien być również w centrum 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ludzie są coraz bardziej skupieni na budowaniu siebie i zaspokajaniu swoich potrzeb, często sztucznie wykreowanych przez świat konsumpcji. Miłość to bardziej budowanie w Sercu i Duszy obok, a obok? Czy obok to ja?
    • @viola arvensis To, to. Też nie lubię. Jak robię zakupy, to robię zakupy, a nie znajomi.
    • wciąż czuję Twoją obecność jak w innej skórze  dajesz o sobie znać   pierwszego dnia  przed jak sądziłam trudnym snem czułam ciężar na pościeli a w sercu jakoś lżej   wciąż czuję Twoją obecność wiem że jesteś jak nie tu to tam  ale dla mnie  zawsze jesteś i będziesz   powietrze zza okna wleciało do salonu zamiotło z kurzu drewnianą posadzkę w niczym mi nie przeszkadzając   czytam stopione kawałki drewna  podstemplowane niebieskim tuszem  by odświeżyć umysł gdy nie mam kofeiny łączone hieroglify ładują komórki mózgowe    na pisanie wierszy chociażby alfabetem Morsea wystarczy jedynie nostalgiczny powrót  do czasów kiedy jeszcze nie czułam nicości a Ty bez przesady obserwowałeś moje ciało   nasze długie godziny wypełnione chwilami to wszystko było wszystkim  czemuż teraz nie jest ?    o tym wiedzą  tylko odległe gwiazdy  przybite do nieba   a my musimy dalej żyć i wyciągać wszystko co dobre ze wszystkiego co było   Klaudia Gasztold 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...