Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ucałuję.

Rymy zmienię w mej piosence,
Względnie cofnę tamten czas.
Ucałuję twoje ręce,
Wspomnień czas połączy nas.

Od słoneczka kosmyk włosów,
Wiosny uśmiech z łąk i pól.
Od skowronków nutki głosów
I cykadów wdzięczny chór.

Nawet strumyk ci zaśpiewa,
Księżycowy wróci czas.
Muzykalne nucąc drzewa,
Symfoniczny hucząc las.

Jedną z gwiazdek ci daruję,
I księżyca srebrny włos.
Słodkie usta ucałują.
Odmieniając od dziś los.

Jodła ciche słucha skargi,
Chcę ci wyznać wszystko wraz.
Rozpalone szeptem wargi,
Zmykający szczęścia czas.

Weź obejmij mnie kochana,
I daj odczuć, że ja twój.
By tą chwilą już do rana,
Twej miłości spływał zdrój.

Józef Bieniecki

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym Dziękuję. Mam cichą nadzieję, iż przyczynił się do lepszego rozumienia rzeczywistości... .
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Jacek_Suchowicz :) Również zdrówka        @Berenika97 :) nasze konstrukcje słowne bywają bardzo znaczące. To z(bawienie) i wy(bawienie) nasuwa refleksję, że trzeba dokończyć grę:)  Dziękuję      @viola arvensis :) dziękuję

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @KOBIETA muszę zacząć robić nocne owsianki, bo są zdrowsze niż poranne. Robiłam kolorową komosę z brokułem i natką, mogłam dać suszone pomidory, pasuje mi taka kombinacja. Dałam z łososiem, ale z jajkami, żółtko płynne, lepsze jest. Kupiłam pyszne awokado, idealne do jedzenia. Robiłam smoothie, taka kompozycja: marchew, awokado, seler naciowy, natka, jabłko, banan, mleko owsiane i woda.  Przegląd od AI To świetnie zbilansowana, odżywcza kompozycja, która łączy w sobie cechy smoothie oczyszczającego (seler, natka) z kremowym koktajlem sycącym (awokado, banan, mleko owsiane). Oto dlaczego taka mieszanka jest korzystna i jak ją najlepiej przygotować: Dlaczego ta kompozycja jest dobra? Wsparcie trawienia i detoksykacja: Seler naciowy jest znany z właściwości oczyszczających, a w połączeniu z jabłkiem poprawia pracę układu pokarmowego. Kremowa konsystencja i zdrowe tłuszcze: Awokado nadaje smoothie kremowość, a jednocześnie dostarcza zdrowych tłuszczów (mononienasyconych), które pomagają w przyswajaniu witamin z marchewki (A, D, E, K). Naturalna słodycz: Banan i jabłko równoważą wyrazisty, "zielony" smak selera i natki pietruszki. Witaminowy zastrzyk: Natka pietruszki jest bogata w witaminę C i żelazo, a marchew w beta-karoten. Energia na rano: Mleko owsiane i banan zapewniają dawkę energii, dzięki czemu koktajl sprawdzi się jako pełnowartościowe śniadanie.   
    • Tak, te archaizmy tutaj są cudne i jakże na miejscu.  A Pambukowi i Babce wiersz na pewno się spodobał :)    
    • @hollow man Proces Kafki Zawrócił w głowie młodzieży Koncept nieświeżości Idzie od macierzy Powtarzana dzielniść Szerzy się procentowo Jeszcze nie wypłucze Mnie północna bryza Daleko od górskiego powietrza Halny mnie tu nie ogarnie  Wielkie pomiędzy wiatrami Złudzenia siedzą mi w głowie.     @Proszalny Nie teraz Zaraz Maniana Jutro zawczorajszy Dzień dobry na śmiech Dzień idealny na lament Obojętna rzeczywistość Sypie się jak sól     @Poet Ka      
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...