Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Mądrość posłuszeństwa

Rekomendowane odpowiedzi

...Pozdrawiam Panie Rihtik:)długo mnie nie było lecz...widzę, iż ewangelizacja prze już na całego:)...mogę jedynie wyrazić podziw...dla ogromnej determinacji...powinniśmy brać, Pana za przykład...w myśl powiedzenia"kropla kamień drąży"....czuję jak trzeszczy moja skorupa:))))))))))))) i rodzą się wątpliwości...życzę powodzenia w tej trudnej orce,pole kamieniste,zaperzone do granic możliwości,będę bacznie śledził rozwój technik i narzędzi,gdyż dzisiaj widzę...grubszy kaliber pługów...przekazu-pozdrawiam henio:)

Szanowny Panie Henryku
Miło mi że wgląda Pan w treść tego, czemu wyraz daję w mym życiu także w formie strof - zafascynowany ziemskim celem życia Jezusa (wyjawił go wprost Piłatowi: "Ja się po to narodziłem i po to na świat przyszedłem, żeby dać świadectwo prawdzie. Każdy, kto jest po stronie prawdy, słucha mego głosu” - Ew. wg Jana 18:37b) świadomie uczyniłem go też moim celem życia - co do istoty tegoż celu, świadom że w przeciwieństwie do Jezusa Chrystusa nie jestem Królem, lecz Jego poddanym się być staram... - oby mnie uznał. Nie podchodze do tego inaczej - jak choćby w sposób jaki Pan to postrzega - więc wzorem mego Mistrza nie pragnę rozgłosu ani chwały dla siebie, tym bardziej że nie je jestem źródłem PRAWDY - której świadectwo jeno składam... (proszę mi wybaczyć to: jeno - udzieliło mi się mocno od Norwida i Baczyńskiego) Oczywiście ma Pan prawo do sobie właściwego odbioru tego i reakcji takiej, jaka Pan zaprezentował - ten komentarz ma jedynie pomóc Panu lepiej rozumieć, czemu tak a nie inaczej postępuje, świadom przepięknych słów Mistrza: "Tak i wy, gdy uczynicie wszystko, co wam wyznaczono, mówcie: ‚Jesteśmy nieużytecznymi niewolnikami. Uczyniliśmy to, co powinniśmy uczynić'" - Ew. wg Łukasza 17:10. Pozdrawiem niezwyczajowo lecz... serdecznie.