teresa943 Opublikowano 6 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 roje mrówek gonią codzienność za rogiem namiastka zieleni a bezpańskość żałośnie skomli o litość pod prąd wszechogarniający trend drąży miasto od wewnątrz jesteśmy głodni sensacji przez chwilę potem trawimy sytość znudzenia w betonowych klatkach a mnie szkoda odurzenia zakochanych i słowiczych kląskań w poszumie nadziei przy księżycu na skwerku dziś drzewa zamierają stojąc chociaż korzenie wrosły w grunt miłość nie znajduje ujścia ku nowym pędom idę na przekór choć w połamanych tęsknotach dogasa żar wciąż słyszę gorące wołanie natury najwyraźniej odstaję od normy
Anna_Para Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Tym razem dłuższa forma, pięknie spointowana... Z tej samej grupy, kłaniam się i integruję, pozdrawiam, Krysiu. Szczególnie podoba mi się perspektywa w przestrzeni wiersza: od mrówek (choć przecie chodzi także o ludzkie mrowisko) - do nieba z księżycem. Pięknie chronisz w sobie sentymentalną sympatię dla natury. Z podobasiem, cieplutko, Para:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Krysiu - tytuł i wiersz - świetne. Mam małą sugestię: po drugiej dałabym dodatkowy enter, tak dla formy jedynie. Dla zaznaczenia, jak peelka "odstaje od normy" ? :))) Pozdrawiam serdecznie, Grażyna. :)
Baba_Izba Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Z dużą przyjemnością przeczytałam, ot, prawda o ludziach i ich tęsknotach w betonowych ograniczeniach miasta. Powoli zapominamy o tym, że jest to sztuczne środowisko, stworzeni jesteśmy dla natury, a natura dla ludzi. Uczucia też z czasem stają się takie przyziemne, plastikowe! Ładny wiersz, serdecznie pozdrawiam - baba
teresa943 Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Aniu za podobasia :)) Z sentymentem pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pomyślę, choć nie wydaje mi się to konieczne. Dziękuję Grażynko :) Cieplutkie pozdrówki - Krysia
teresa943 Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Izo :) dawno Cię nie było, więc tym bardziej cieszę się. Piękny komentarz. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi