Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• A może by tak zaryzykować i wpuścić słońce do swego domu. Otworzyć okno i się nie chować, przecież nie robię nic złego nikomu. A może by tak nie wierzyć w bajki i w tę koszmarną z Czerwonym Kapturkiem, która nastawia na siebie ludzi, myląc facetów z ogromnym f... Po co straszenie ma służyć sprawie? żeby nastawiać ich naprzód sobie? Żeby konflikty piętszyć - nie głuszyć, żeby ktoś rządził, a inny miał odeǰść?   Tak nudne bajki są o współpracy, gdzie wije miłość i zaufanie.  A potem nagle brakuje wzorców, bo jest ciekawsze knucie i granie.
    • w twoim wierszu przesłanie jest fajne reszta przyznam mi jakoś nie leży bo niedziele są takie zwyczajne z dniem codziennym wypada się zmierzyć   on przynosi tysiące spraw zwykłych przykrych smutnych wesołych radosnych segregować winniśmy te liście bo kształtują i czynią dorosłym :)))
    • @egzegeta drzewa kwitnące są zawsze ładne zwłaszcza pokryte tysiącem kwiatów młode czy stare to nie jest ważne dość często drugie są poematem   potrafią uwieść zapachem myśli rozlać aromat z mądrości życia własnym spokojem uczynić przystań pogody ducha - już radość witasz :)
    • @Agnieszka Charzyńska   ...też tak myślę. Przystanek Łęczycka-Warmińska silnie emanuje niezwykłością, mnie skłonił do napisania 13 wierszy o tym samym tytule - ponumerowanych. Dziękuję.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ważne, że jest co wspominać. Finalnie i tak wszystko przeminie. Warto otworzyć się na inne kierunki. Rondo edukuje, docelowo nie ma sensu. pozdrawiam!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...