Bolesław_Pączyński Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Bezwstydne myśli obnażone zrzuciły z siebie resztę szat do wyobraźni rozbudzonej z ponętnych pragnień żar się wkradł. Rozpalił ukryte pragnienia zmysły zbudzone rozkoszuję, gorące języki płomienia napływających uczuć czuję. Jakby ktoś na mnie urok rzucił tonę w napływie ich potoku, ulegam całkiem swojej chuci spragniony Ciebie jak w amoku. Przelotne o Tobie wspomnienie moje pragnienie obudziło i moich żądzy pokuszeniem marzenia we mnie rozpaliło. Wtem zegar północ na ratuszu wybił-wzywając mnie na jawę, wynurzam się z rozmyślań buszu dopijam już wystygłą kawę. Bezwstydna mrzonka się rozwiała nocą przy małej, czarnej kawie, żona do snu mnie zawołała, myśl jest ulotna-ja na jawie.
Oxyvia Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Ha ha ha! Jak dobrze czasem pomarzyć, co?... I właściwie nie wiadomo, czy ta żona to dobre zjawisko - bo każe powrócić z manowców niespełnialnych mrzonek do rzeczywistości - czy to zła hetera, do której człek został przyspawany ślubnie i już nie wolno mu niczego nowego skosztować?... ;-)
Ela_Ale Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Mimo, że w drugiej strofce rytm trochę się zaburzył, przypuszczam jednak, że na skutek treści wiersza. Bo, jak już chuć, to w kąt idą zasady wierszopisania i nie tylko! Ale cóż bez niej wart byłby świat! Pozdrawiam :))))))))))))))) Elka.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 pierwsza strofa super i gdybyś dalej poszedł tą drogą to byłoby wspaniale Bezwstydne myśli obnażone zrzuciły z siebie resztę szat do wyobraźni rozbudzonej z ponętnych pragnień żar się wkradł. . 5/4 5/3 5/4 5/3 w wersach parzystych rym męski np: Bezwstydne myśli obnażone zrzuciły z siebie resztę szat do wyobraźni rozbudzonej z ponętnych pragnień żar się wkradł. Jakby ktoś na mnie urok rzucił pozycji ćwiczę może gros ulegam całkiem swojej chuci w spodniach przeszkadza jakiś trzos jakże przelotne to wspomnienie a wywołało wrażeń moc jest moją żądzą pokuszeniem już płonie dla mnie w piekle stos Wtem zegar północ na ratuszu wybił na jawę wezwał już wynurzam się z rozmyślań buszu a w spodniach owszem ale klucz Bezwstydna mrzonka się rozwiała ostatni jeszcze kawy łyk żona do snu mnie zawołała, klucz odłożyłem i sen znikł. proponuję popracować po swojemu pozdrawiam Jacek
Magda_Tara Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 narasta napięcie............... a to tylko mirage!!!!! :(( i to nocnaaaaaaaaa mrzonka wręcz :))))))) na chucie nie poradzisz! :D podoba się serdeczności ślę przy święcie! buziak!
Janusz_Ork Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Bolesławie, bardzo dobrze oddana chwila marzenia. Można się oczywiście zastanawiać, kim jest ta o której peel marzy. Co do formy: rymowanie, układ stroficzny, itd., wszystko OK, ale podczas czytania na głos zaraz wychodzi załamanie się rytmu u akcentu, na co Jacek zwrócił uwagę. Ale na pewno dopracujesz. Czekam na następne. Pozdrawiam. J.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No pewnie jak jeszcze są takie mrzonki to wszystko w porządku:))) Pozdrawiam serdecznie Oxywio:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie cóż by był wart bez tego świat, dziękuję za odwiedziny. Pozdrawiam serdecznie:)))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cenię Twoje słuszne rady,są pomocne, dziękuję ale tu już zostawię jak jest. Pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Madziu, taki troszkę z domieszką humoru a marzenia dobrze ze są:))) Serdecznie pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję na pewno popracuję aby były lepsze te wiersze. Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Pomarzyć dobra rzecz. Cóż wart byłby świat, gdyby człowiek nie marzył? He he...dobrze, że żona czuwa, bo marzenie mogłoby się skończyć jawą. I co wtedy? Peel miałby za swoje :)))))))))) Serdecznie pozdrawiam, Bolku - Krysia ps Jacek fachowo podpowiada, ale to już Twoja decyzja :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak to marzenia z przymrużeniem oka, tak Jacek dobrze podpowiada. Dziękuję Krysiu za miłą wizytę. Pozdrawiam serdecznie majowo:)
Rekomendowane odpowiedzi