Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kroplo na szybie..
patrze na świat, na życie
siedząc, myślałem o wszystkim sporo
wiem, że nie zawsze jest kolorowo
chciałbym być lepszy, pragnę ja tego
na razie nie chce niczego innego
Wiesz.. zawsze towarzyszyła mi nadzieja
lecz czuje ze we mnie teraz umiera
Nic nie jest proste, tak jest zawsze..
Błagam, nie mów że wszystko stanie się jasne
Widzisz kropelko, dobrze że Cie mam
gdyby nie Ty z samotnością siedziałbym sam.

Opublikowano

Wyłożone myśli. Dość realistycznie to potraktowane, mało poetycko. Pewne pragnienia... taki rachunek sumienia. I tylko kropla. Tak czuć może KAŻDY. Tak KAŻDY może powiedzieć i napisać. Lecz Ty nie jesteś każdym. A przynajmniej masz nie być. POETO - ... jeszcze długo (chyba) nie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @andreas dzięki i pozdrawiam również.
    • Jak już pani mówiłem, jestem pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym biseksualistą - uniwersalnym, niech pani nie słucha i nie ulega sugestiom tutejszemu Towarzystwu Wzajemnej Adoracji - to zboczeńcy - sami nie wiedzą czego chcą, jestem mężczyzną po przejściach i kiedyś byłem osobą nielegalnie bezdomną i Sara (Greczynka żydowskiego pochodzenia - miała wtedy piętnaście lat, pokłóciła się z własną rodziną i na przekór wszystkim znalazła sobie mężczyznę, czyli: mnie, ja - odmówiłem uprawiania z nią seksu, jak dla mnie - to było jeszcze dziecko) - poderwała mnie, może sama pani sprawdzić, prócz pedofilii - istnieje coś takiego na słowo - "t"- z tego co pamiętam (usunęli to słowo z Wikipedii - zawsze usuwają niewygodne fakty świadczące na moją korzyść) - to osoby w okresie dojrzewającym mające popęd seksualny wobec osób dorosłych, dajmy przykład zboczonej osoby, iście Wielmożnej Pani Agnieszki i iście Wielmożnej Pani Wioli - niech pani sama sprawdzi w internecie - kim są osoby mające popęd seksualny wobec osób niepełnosprawnych, jeśli mam za dużo plemników w jądrach - rozładowuję i mam święty spokój, dalej: Oni (arystokracja żydowska i chłopska) - mają wszystko i z nudów nie mają - co robić i szukają dziury w całym, tworzą bezsensowne problemy - głupoty, powtórzę: może pani sama sprawdzić - wszystko opisałem w eseju pod tytułem - "Sara" i kiedy mi nie dali spokoju i dołożyłem im esejem pod tytułem, a jakby inaczej: "Dewro" - Sara Dewro, gdyby trochę poczekała, jej godność by brzmiała: Sara Dewro-Jasińska, proste i logiczne, reverendissime domine, rex Poloni?   Acha, moja wychowawczyni też była zboczona i kochała mnie platoniczną miłością - tak powiedziała, a dla mnie to było krępujące - odstraszające, zacząłem wtedy pić wódkę, palić papierosy, chodzić na wagary i robić ci chcę - byle ją mieć z głowy.   Hrabia Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór 
    • @Sylwester_Lasota 6 czerwca w Białymstoku odbędzie się koncert muzyczny, do moich tekstów, potem płyta. Stresuje mnie to, bo są fragmenty wymagające korekty (wg mnie) a nie umiem tego zrobić. Szukam pomocy do przesłuchania i redakcji. Może się czepiam, panikuję ale to debiut. Pomożesz? bb
    • Wypnie się na Twoją różdżkę
    • @andreas Ale rzucać się wierszem na szyję chyba można, szczególnie wtedy, kiedy czytelnik nie wie na czyją, a nawet jeśli coś tam sobie pomyśli i zapyta, to wtedy można powiedzieć, kłamałam wierszem :P  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...