Mumia Abu-Jamal Opublikowano 12 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Poeta jest jak pies. W czym dużo prawdy, zwłaszcza ten bezpański wspaniale pisze. Choć przy człowieku chowa się od dawna, to nikt nigdy nie wie, co dziś usłyszy. Pośród udomowionych filozofów i hodowlanych artystów plastyków pies różni się tym od owiec i kotów, że psem jest. Chcąc, nie chcąc potomkiem wilków. Bo poeta jest jak pies, całe życie, choćby miauczał, kwiczał nim pozostanie. Cóż po tym, że człek da jadło i skrycie, gdy każe mu wybrać smycz lub kaganiec.
Roman Bezet Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Prowokuje Pan, no i skutecznie! Nie! - powiem krótko. Sylogizm prostacki ;) Bawią mnie Pańskie dywagacje, wpuszczanie w maliniaki, jagodniaki, w las i bagna - ale. Nie - to mnie nie przekonuje, a więcej, wywołuje odruch protestu. Nie dam się w kaganiec! [Czy o to Panu chodziło? ;)] pzdr. bezet
Bartosz Wcisło Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 To dobry wiersz ,choć się z nim nie zgadzam.Polecam lekturę Kaczmarskiego.
Mumia Abu-Jamal Opublikowano 12 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Dziękuję za uwagę. Gratuluję właściwych moim zdaniem odczuć. W Kaczmarskim zaś temat wiersza ma mocne oparcie. Pozdrawiam. MAJ
Wuren Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Hmm Nie zostawiasz wyboru? Tylko albo albo? Takie pytania pozornie poprawne, pozornie nie dające wyboru można budować - ale jaki sens w narzucaniu odpowiedzi? (Zasada: Czy powiedział Pan już swojej kobiecie, że jest Pan homoseksualistą?) Wolę pod płotem, z innymi kundlami, tanie wino i do rana o wolności :) Pozdrawiam Wuren
Giovannii Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Wolę uchodzić za kota, dlatego nie będę szczekał, choć czytając ten wiersz nieomal zawyłem z rozpaczy. Pozdrawiam G.
Rekomendowane odpowiedzi