teresa943 Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 chciałabym skurczyć odległość kochaniem zasiedlić niczyją limbę wers za wersem podlewam monity ku niebu nieśpieszno powagą kanonów a miłość skwarem albo deszczem wciąż emanuje błaganie - obniż wzrok ku ziemi jestem tylko prochem kocham jak umiem po ludzku
Anna_Para Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Piękna prośba o miłość. "Po ludzku" - jak to trudno. Chyba najtrudniej. Przemawiasz do mnie, Krysiu Tereso, tym wierszem. Z podobasiem, Para:) Ps. Przemeblowałabym ten segment wiersza: a miłość skwarem albo deszczem wciąż emanuje błaganie -
Marusia aganiok Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Przyzwyczaiłam się do Twojej zwięzłości i mimo to dopatrzeć się można swego rodzaju kunsztu z jakim tak fajnie piszesz o miłości; ludzkiej miłości. Pozdr. Ma.
Ela_Ale Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Piękne, delikatne jak opuszki palców noworodka. Uścisk. E.
Dawid Rt Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Zgadzam się, że delikatnie, subtelnie rozprowadzone wersy. Pozdrawiam
Oxyvia Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Wiersz-modlitwa o miłość. Ładny, dobry, smutny. I - ludzki.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 chciałoby się po Lucku a czasami Lucek się buntuje westchnienie - sympatyczne pozdrawiam Jacek
Biała Lokomotywa Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Peelka woła po cichutku - czy ja naprawdę wiele chcę? Z wiosną wszystko może się zdarzyć - po ludzku:) Pozdrawiam Krysiu:)
Magda_Tara Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 to wołanie, to modlitwa o miłość o uwagę ludzka? ależ to poetyckie, bardzo, Teresko Z Cyferkami buziak wiosenny ślę
Ewa_Kos Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Piękny wiersz:) zachwycił:)) Pozdrawiam wiosennie:))
teresa943 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "po ludzku" trudno, bo często z potknięciami "o kanony", ale ... człowiek jest tylko człowiekiem i nie dorówna "niebu". Bardzo misie Twój "podobaś" :) Dziękuję, Aniu. A propos przemeblowania, to sensowne, ale niech już tak jak jest zostanie... z głosem "zawieszonym" na a miłość Buziak! :))))) Krysia
teresa943 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A wiesz, Marusiu, że tej "zwięzłości" nauczyła mnie kiedyś b. sznowana przeze mnie poetka z tego forum? Po prostu "ciachała" moje przegadania i zachęcała do śmiałych przerzutni. A ja? Wciąż staram się "szlifować" swój warsztat :) Dziękuję za ciepłe słowa. :))) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ojej, Elu, jak pięknie to ujęłaś...aż się zarumieniłam :) Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się Dawidzie, że "zgadzasz się" :) Dziękuję. :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Oxy :))) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "buntuje" albo...ma poczucie winy, że wyłazi poza "nakazy" mimo woli dziękuję za "westchnienie - sympatyczne" serdecznie pozdrawiam Jacku - Krysia
teresa943 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i o to chodzi Biała Lo :))))) Dziękuję. Cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Madziu, dziękuję za cieplutkie "bardzo" :)))) pozdrawiam słonecznie :))))))
teresa943 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twoj zachwyt, Ewo, dla mnie wiosną :))) Dziękuję. Serdeczności - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi