Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Panie moderatorze, Pan mnie za idiotę masz?? Kpiny to sobie proszę z kogo innego robić, chociażby ze swojej rodziny, może sobie pozwolą. Zadałem konkretne pytanie i oczekuję konkretnej odpowiedzi. Nie umiesz Pan doczytać pytania i odpowiedzieć na nie rzeczowo, a zabierasz się Pan za przesuwanie wierszy?? Wolnego!! To, co Pani Kołodyńska ma do powiedzenia na temat przesunięcia, akurat mnie nie interesuje, ja zadałem pytanie Panu, Panie Pioe Veno. Jeszcze raz. Jakie były przyczyny przesunięcia wiersza, dobrego wiersza do działu dla początkujących?

--------------------------------------------------------------------------------

Dnia: Wczoraj 23:19:29, napisał(a): Tommy Jantarek
Tommy Jantarek"

"Po pierwsze: pytanie nie było zadane do Pani, chyba że Pan Pioe Veno cierpi na chroniczny brak odwagi i potrzebuje adwokata. Myśle ża zaświadczenie lekarskie byłoby dla Tegoż Pana wytłumaczeniem.
Po drugie: Moderator "może" ale nie "musi", proponuje przeczytać tytuł tego posta jeszcze raz dokładnie, każdy wyraz, jak Pani chce służę pomocą w celu wyjaśnienia znaczenia słowa "uczciwość"

--------------------------------------------------------------------------------

Dnia: Wczoraj 23:34:19, napisał(a): Tommy Jantarek
Tommy Jantarek"

No i co z tym?

• Odpowiedzi 287
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

no ja właśnie nie wiem...
chciałam wyjaśnić to Tommemu na spokojnie a on fochy stroi, pojęcia nie mam co powinniśmy zrobić, najlepiej temat zamknąć, no ale wtedy będzie się pieklił i uzna, że to zmowa i że nikt go nie szanuje itp. Nie wiem, czy można go za coś takiego zabanować, on jest po prostu ciekaw, tylko że ......o! a może jednak temat zamknąć a jemu prywatnie wyjaśnić, że tego typu pytania powinien kierować konkretnie do moderatorów? Tzn przez mail? No bo przecież nie można na forum robić prywatnych docinek i publicznego prania brudów, jeśli on ma coś do kogoś to niech to u tej konkretnej osoby załatwia. Powinniśmy bardziej rygorystycznie podchodzić do zamieszczanych tematów na forum, część z nich jest zupełnie niepotrzebna. Tak mi się wydaje...

upierdliwy się robi, a z takimi najlepiej sprawy prywatnie załatwiać, żeby i miał na wszystko odpowiedź i na forum nie rozprawiał o duperelach, że tak powiem, zająć by się nim trzeba indywidualnie. Oczywiście teraz będzie tupał nóżką, aż mu Piotek nie odpisze...

Proponuję więc:
- zamknąć temat
- nie banować
- napisać maila wyjaśniającego i powinien to zrobić Piotrek

Serdecznie pozdrawiam
Natalia

Opublikowano

Ewentualnie zapytać na jakiej podstawie twierdzi, że ten wiersz jest na tyle dobry, aby pozostał w Z.
Konkretne, fachowe argumenty z analizą wiersza na czele?
To trochę ostudzi zapał.
Pierwszym z brzegu powodem, dle którego akurat ten wiersz mógł byc przeniesiony do P jest ewidentny błąd ortograficzny. Niewybaczalny i wstrętny:)
Moim zdaniem najlepiej by było, gdyby ktoś Jantarkowi przypomniał, że podobno jeszcze niedawno prosił o bana i nie ma odpowiedniej wiedzy na to, aby decydować gdzie powinny znajdować się poszczególne wiersze.

Opublikowano

ojej.....
no co oni robią!?

ten temat jest absurdalny...
zaraz zaczną się same takie pokazywać....szok, trzeba wydać jakieś nie wiem co, zawiadomienie, informację, jako ważną i nie udzielamy informacji i nie tłumaczyby dlaczego dany wiersz jest przesuwany i jeśli ktoś znajdziej agrumenty ze powinien być wiersz wyżej to neich w komentarzach pod wierszem to piszą i wtedy może nastapi ponowne przeniesienie, inaczej zaleją nas takimi durnotami...

Opublikowano

Dajcie spokój, przecież to jest kabaret! Nie będę pisał wypracowania na temat wiersza Ewy! Nawet gdybym uległ takiemu naciskowi, to wierzcie mi, że to byłby dopiero początek. Wtedy każdy by chciał wytłumaczenia i zakładał durnowate tematy na forum! Zresztą już rozmawiałem z Ewą i wyjaśniłem jej dlaczego wiersz przeniosłem - ale to tylko i wyłącznie dlatego, że jest moją koleżanką - zrobiłem to z czystej sympatii. Innym nie mam zamiaru tłumaczyć dlaczego tak, a nie inaczej.

Opublikowano

Panie moderatorze, Pan mnie za idiotę masz?? Kpiny to sobie proszę z kogo innego robić, chociażby ze swojej rodziny, może sobie pozwolą. Zadałem konkretne pytanie i oczekuję konkretnej odpowiedzi. Nie umiesz Pan doczytać pytania i odpowiedzieć na nie rzeczowo, a zabierasz się Pan za przesuwanie wierszy?? Wolnego!! To, co Pani Kołodyńska ma do powiedzenia na temat przesunięcia, akurat mnie nie interesuje, ja zadałem pytanie Panu, Panie Pioe Veno. Jeszcze raz. Jakie były przyczyny przesunięcia wiersza, dobrego wiersza do działu dla początkujących?

Dnia: Wczoraj 23:19:29, napisał(a): Tommy Jantarek
Tommy Jantarek

Po pierwsze: pytanie nie było zadane do Pani, chyba że Pan Pioe Veno cierpi na chroniczny brak odwagi i potrzebuje adwokata. Myśle ża zaświadczenie lekarskie byłoby dla Tegoż Pana wytłumaczeniem.
Po drugie: Moderator "może" ale nie "musi", proponuje przeczytać tytuł tego posta jeszcze raz dokładnie, każdy wyraz, jak Pani chce służę pomocą w celu wyjaśnienia znaczenia słowa "uczciwość"

Dnia: Wczoraj 23:34:19, napisał(a): Tommy Jantarek
Tommy Jantarek

Proszę Pana, daję Panu pierwsze i ostatnie ostrzeżenie. Nie będę tolerował publicznego obrażania mnie na forum dyskusyjnym.
Nie będę Panu dawał argumentacji, bo nie muszę. Wiem, że to zwykła prowokacja, i na tej scenie po prostu nie zagram. Chcę wyjaśnić Panu jedno, mianowicie dlaczego nie odpowiadam na takie głupie pytania. Jestem Moderatorem nie bez powodu i niestety, ale musi mi Pan wierzyć na słowo. Moderatorzy Serwisu poezja.org nie udzialają wyjaśnień swoich poczynań z jednego prostego powodu: nie mamy czasu na takie sceny. Jeżeli uważa Pan, że wiersz Pani Ewy Kołodyńskiej powinien znaleźć się w dziale Poezja Współczesna proszę napisać w komentarzu swoją (sensowną) argumentację. Jeżeli takich kometarzy o wyczerpującej treści będzie więcej niż 1, możliwe(!), że przeniesienie wiersza będzie jeszcze raz rozpatrzone.

Bez odbioru.

Pozdrawiam
Pioe Veno

Opublikowano

Ale jak sądzisz? Dobrze.
Może jeszcze dodam:

Aha! I na drugi raz proszę odnosić się z większym szacunkiem do pozostałych Moderatorów. Ich odpowiedzi są także moją odpowiedzią, gdyż działamy jako jeden organ.

Opublikowano

"Nie uzyskałam odpowiedzi na ostatnie pytanie:
P.S.Zgłosiłam to też do Wiadomości poetyckich póki co bez
odzewu...Dlaczego?Jaki jest powód?" - Alicja Powroźnik

http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=12049

No właśnie! Jaki jest powód ? :)

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Moje marzenie to gwiazdy Świat bez lustra, w którym kocham ciebie i ciebie W moim śnie nie mam nic na własność Dzielimy się szczęściem, biegnąc ku Niebu   I nie świecimy już samotne Szukamy innych, by dawać blask I już nie toczą się żadne wojny Odżywa ziemia i wiara w nas   Moje marzenie – złączyć się z Bogiem, bez telefonów, konsol, tiwi Moje marzenie – śmiać się z ex-wrogiem To jecer hatow Nie ten, co ma kły   I nie świecimy już samotne Razem wracamy w ogrodu blask Już jecer hara nie stawia stopni Wreszcie widzimy prawdziwy świat  
    • Jesteśmy chwilą W chwili Przez chwilę ... Mamy w sobie byka Miewamy - motyla   Potrafimy śmiać się, kląć, żałować Przez lata pamiętać czyjeś puste słowa A prawda jest taka, że nie warto:  cokolwiek rozdadzą - taką też graj kartą   Każda nowa chwila to świat całkiem nowy Stworzony naprędce Świeży, kruchy, prosto z twojej (?) głowy   Dziś chmury są lżejsze. Nie ma samolotów Kawiarnie - mądrzejsze - nie ma tylu trzpiotów szukających przygód,  wieszczów i potworów Wszyscy siedzą w domach: sercowych komorach   Moja - tętni mocno Ukrywanym życiem. Miłość-bycie-rozkosz-nie ... Raz. Na całe życie.  
    • Możesz przekomarzać się z czasem, możesz go zwalczać, możesz pilnować, by nic mu z siebie nie dać.  Żadnych kompromisów.  Bywa, że stracony zakrada się bezsenną nocą by sprawdzić, czy jesteś dostatecznie oblany zimnym potem. Masz dreszcze - myśląc o cherubinach przybywających punktualnie o 'godzinie śmierci naszej amen'?  Nic cię nie uspokaja. Ja też czasem nie myślę prozą.   Utknęłam w pętli czasu gdzieś, na ławce oblanej ciepłym wrześniowym słońcem.  Myśląc o niczym. O tym, że zawsze tak samo ... rozmyślam o niczym. Z nadzieją, że to się nie zmieni. Nawet, gdy zmienię ławkę. I cały park.   Mijają mnie ludzie niosący ze sobą różnorodność - jak nosi się torby i apaszki.  Czym się różnią? Dwukropek.  Przeżyli już wszystkie możliwe śmierci.  Rozważają wysokość kary piekieł za niepopłacone rachunki, soboty bez wyjazdów czy ewentualność rozwodu.  Są świeże połogi I sytość po "ostatniej" wizycie u kochanki.  Są także aberracje, apostazje i inne przejawy elokwencji rodem że słownika wyrazów niemalże obcych.  Czytasz coś teraz, czy tylko gejmingujesz?    Ulice służą do zwiedzania.  Nawet jeśli chodzi się tą samą do pracy przez 40 lat.  Kupuję sobie tort. Zapalam jedną świeczkę. Marzę wdychając Nowy Świat.  Przecieram szyby oczu.  Nikt nie podziela mojego zdumienia: Jesteśmy. Nieważne kim, nieważne, po co.  Przytulamy się - niezdarnie czując COŚ. Do końca życia pozostało jeszcze ...   To nie ten peron. Wracam do siebie. Starannie przygotowuję samotność do snu: gorący prysznic, szklanka whisky i łyżka dziegciu.  Rozczarowaniem ścielę łóżko: miał być szampan, upadek, po nim wzlot  i ''ten ktoś,'' ... a jest tylko fantom ze wstrzymanym oddechem.   
    • Umówić się na randkę z losem pod sękatym baobabem przeznaczenia i zerwać zakazany owoc... Natchnienie? 
    • @Konrad Koper   Dobre.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...