Leszek_Nord Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 wypchnięty w morze łamie się z trzaskiem pod ciężarem tonie w rozbryzgu fal wypływa podzielony buja się znika za horyzontem nie da się w tym amfiteatrze niczego zamordować jak w tobie są rzeczy których nie można zabić do końca niepodległe woli
janusz_pyzinski Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 jak już pisałem pod Twoim poprzednim,typowo Nordowski-Leszkowy solidny i dobry tekst pozdrawiam
Ran_Gis Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 - oj lubię te wszystkie trzaski bryzgi bujania niepodległej woli... pozdrawiam pod ciężarem R
Leszek_Nord Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, solidny - na tym można już coś budować. Pozdrawiam. Leszek.
Leszek_Nord Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to jest coś, co trzyma przy życiu;) dzięki Leszek
Franka Zet Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Leszku, czy to możliwe, żeby lodowiec się bujał? Zalewasz ;) Pozdrowienia.
dawniejbezet Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko tyle i może tak, może inaczej, ale n ie tak, jak wyżej. Koniecznie bez inwersji (patos tu kudy?) Pozdrawiam PS. Olo - buja to się Fela (klasyczne)
Marek Konarski Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 nie da się w tym amfiteatrze niczego zamordować jak w tobie są rzeczy których nie można zabić do końca niepodległe woli Dostrzegam tu pewną (zamierzoną ?) niekonsekwencję. W amfiteatrze mamy spektakl właśnie z "mordowania" lodowca - "wypchniętego", poddanego działaniu destrukcyjnych sił, co z kolei kłóci się z "niepodległą wolą"... Podejrzewam, że autorowi chodzi o nieśmiertelność obrazu, pamięć doznania ale wychodzi z tego mały galimatias, bo gdyby się uprzeć, to można odnaleźć przesłanie egzystencjalne, a nawet erotyk... :)
Leszek_Nord Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takiemu rozczłonkowanemu wiele uchodzi z dostojeństwa, potrafi się tak rozbujać, że trzeba uciekać;). Miło Cię gościć. Pozdrawiam. Leszek.
Leszek_Nord Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko tyle i może tak, może inaczej, ale n ie tak, jak wyżej. Koniecznie bez inwersji (patos tu kudy?) Pozdrawiam PS. Olo - buja to się Fela (klasyczne) Dzięki za uwagi. Próbowałem tekst "rozbujać", usunąć trochę gruntu spod nóg czytelnikowi, zachwiać nim. A patos trzeba wytępić, spróbuję go wytropić. Pozdrawiam, Leszek.
Leszek_Nord Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marku, idziesz dobrą drogą;) - choć erotyk mnie tu zaskoczył. Amfiteatr w którym dokonuje się spektakl mordowania - peel jest widzem, nie jest w stanie brać udziału w zbrodni, wciąż umykają mu rzeczy, których nie może zabić. Obraz dzieje się za szybko, by go przyszpilić. Pozdrawiam. Leszek.
jacekdudek Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 wypchnięty w morze łamie się z trzaskiem tonie w rozbryzgu fal wypływa podzielony znika za horyzontem nie da się niczego zamordować jak w tobie są rzeczy których nie można zabić do końca niepodległe woli jak dla mnie, Leszku, możliwe ze, tylko dla mnie, ale smakuje jakoś...bardziej, pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobry tekst w zamierzeniu prosty,ale wymowny...pozdr.
Bernadetta1 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobry tekst w zamierzeniu prosty,ale wymowny...pozdr.
Leszek_Nord Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku nieźle go wyczyściłeś, podoba mi się, ale żal mi amfiteatru, chodził za mną od dawna. Dzięki. Pozdrawiam. Leszek.
Leszek_Nord Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobry tekst w zamierzeniu prosty,ale wymowny...pozdr. Cieszę się, że się podoba. Dziękuję i pozdrawiam Bernadetto. Leszek.
eleanor abernathy Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Czuje się pewna szorstkość formy, pewnie przez zastosowanie dużej liczby czasowników w trzeciej osobie; ale jednocześnie jakby ta szorstkość była tutaj do czegoś potrzebna. Trudno mi jednak to uzasadnić. Natomiast tutaj znakomicie : w tym amfiteatrze za horyzontem nie da się niczego zamordować jak w tobie są rzeczy których nie można zabić do końca niepodległe woli Pozdrawiam.
Leszek_Nord Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, szorstkością bronię się przed przeliryzowaniem. Pozdrawiam. Leszek
Rekomendowane odpowiedzi