Krzysztof_Kurc Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 na czerstwym chlebie zaszczepione uczucie głodu w ustach wypełnionych ziemią pod językiem żywiczna gorycz wyrośnie tylko to co łatwo poczuć i jest dotykalne w zaciszu nocnym ułatwia naukę oszukiwania smaku kształtem
janusz_pyzinski Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 oszukać smak kształtem to coś nowego u Ciebie Krzysztofie,a nie da się oszukać,że wiersz ma i smak i kształt pozdrawiam
Agata_Lebek Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Świetny naprawdę, coraz więcej u Ciebie dobrej pisaniny. Odnajduję kwadrat w okręgu i inne ciekawe kształty, smaki i zapachy nawet te które nie łatwo poczuć ;)) Zabieram na twardziela :)) Pozdry.
Gość Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Wiersz z tych świetnych. Pozdrawiam.
Marek Konarski Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Mandala i masala Kolejność chyba odwrotna... Ziemno -żywiczna masala jest specyficzna, bo nie jest smakiem dodatkowym, wzbogacającym ale odczuciem podstawowym, gorzko codziennym... Budowanie mandali jest w tym układzie, próbą harmonii ułomnej i niemożliwej. Możemy tylko oszukiwać rzeczywistość lub pozwolić jej oszukiwać nas, nic nie jest takim, jakim się wydaje... Dotykamy formy, ignorując treść - to odwrotna, "nocna" mandala...
Dorota_Jabłońska Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Wiersz ma specyficzne działanie; oszukuje umysł przeczuciem zapachu, to znów unosi się poza i świetnie komponuje na zewnątrz. I tak właściwie nie wiem, czy czuję smak, czy widzę kształt... Bardzo mi się! :)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem upartym poszukiwaczem tematów, wszystkie zmysły w tym pomagają. :) Dzięki za dobre słowo Januszu. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Świetny naprawdę, coraz więcej u Ciebie dobrej pisaniny. Odnajduję kwadrat w okręgu i inne ciekawe kształty, smaki i zapachy nawet te które nie łatwo poczuć ;)) Zabieram na twardziela :)) Pozdry. Dzięki Agato, ostatnio mojej pisaniny mniej. Cieszę się, znalazłaś wszystko co ukryłem. ;) Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kolejność zamierzona, ale to chyba nie zmienia sensu tekstu. Podoba mi się Twój komentarz. Dziękuję. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To znaczy, że pismakowi udało się zrealizować to co chciał uzyskać.:) Pozdrawiam Krzysiek
eleanor abernathy Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Czy może mi ktoś ten tekst wyłożyć? O ile mogę zrozumieć uczucie głodu, to już jego zaszczepienie wydaje mi się zwykłym ozdabiarstwem. O ile również mogę jakoś tam dopowiedzieć sobie przyczynę i skutek ziemi w ustach, to już na pewno nie znajduje konsekwencji do pod językiem żywiczna gorycz . Natomiast :wyrośnie tylko to co łatwo poczuć i jest dotykalne ten wers trafny, oryginalny i nośny. To tyle :) Pozdrawiam
Krzysztof_Kurc Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Być może nadajemy na innych falach, a być może tekst jest najzwyczajniej niezrozumiały. Pozostaje jeszcze tylko kwestia odmiennych wyobraźni. Myślę że tekst jest pozbawiony ozdobników, użyłem tylko słów potrzebnych do stworzenia pełnego obrazu. Oczywiście moim zdaniem. Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi