Ran_Gis Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 -wypozycjonować zająca na miedzy, aby do radosnej ! Ran
Ewa_Kos Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podoba mi się ten zając w głównej roli, ale wierzyć się nie chce, że leniwy.przecież to od urodzenia strachem podszyte.Nawiązanie do jelenia robi zakończenie wiersza dwuznacznym.Fajne to:))) Serdecznie pozdrawiam:) E.K.
Nata_Kruk Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Elu... wprowadzenie nie dla mnie, przykro mi, ale z puenty można co nieco wyłuskać. Serdecznie pozdrawiam... :)
Ela_Ale Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jakoś dobrze rozumiem zew natury :D (ot, ruja:D) Wiedziałam, że kto jak kto, ale BzJ obdarzy wierszyk pełnym zrozumieniem. Za co dzięki i pozdrowienia. E.
Ela_Ale Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podoba mi się ten zając w głównej roli, ale wierzyć się nie chce, że leniwy.przecież to od urodzenia strachem podszyte.Nawiązanie do jelenia robi zakończenie wiersza dwuznacznym.Fajne to:))) Serdecznie pozdrawiam:) E.K. Prawda, że sympatyczny jest? Leniwy, jak byk! I strachliwy! Pogonić! Napuścić na niego coś, prawda? To sobie pożartowałyśmy, a teraz - do niedzieli! Pozdrawiam, Ewo. E.
Ela_Ale Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo też wprowadzenie jest dla tego lenia! Nie dla Ciebie, broń boże! Troszkę zahaczyło mi się o klasyczne wierszyki dla dzieci o zającu, co siedział i przebierał nogami. Serdeczności. E.
Nata_Kruk Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 ... też o tym zającu pomyślałam, ale nijak nie mogę sobie wyobrazić tego z wiersza... "w samochodzie o północy siedział zając zamiast gonić za mną w polu Zdecydowanie wolę te na wolności... :)
Marusia aganiok Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 a mnie zaraz naszło; "było morze, morzu kamień, na kamieniu siedział zając...i.t.d." i porównanie kogoś do zająca - tak zrozumiałam z wiersza jest bardzo fajne a jeśli chodzi o jelenia, który może być alternatywą dla lenia-zająca to wybór jest tafny, choć bardzo dwuznaczny:P Pozdr. Ma.
Ela_Ale Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten też nie był zniewolony. Do auta wszedł całkiem dobrowolnie! Zasiedział się tam, a aktywność zanikła. I to by było na tyle.
Ela_Ale Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Naprawdę????Dwuznaczny?! Zając został zdemaskowany! Pozdr. E.
Rekomendowane odpowiedzi