Niemy Krzyk. Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Wróciłeś obdarzając mnie wspomnieniami przyszłości wypiliśmy kawę na naszym ganku byłeś tak radosny wyprałeś porażki w gorącej wodzie sukcesów codziennościcieszyłam się mimo iż ból za mgłą uśmiechał się drwiąco szeptał:kobieta łatwo wybacza trudniej zapominaodejścia to twa niepisana domena widzę to w oczach pełnych soli nie mogę cię winić to tylko miłość odurzyła nas swoim zapachemszczęścia
Baba_Izba Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Czytałam kilka razy, mam mieszane uczucia: z jednej strony wiersz mnie zainteresował, pociąga, z dugiej - wydaje się być przegadany. Dlaczego te słowa są napisane kursywą "cieszyłam się"czy "szczęścia"? jak rozumieć trzecią: "cieszyłam się mimo iż ból za mgłą uśmiechał się drwiąco szeptał: ..........................ból za mgłą się uśmiechał i jednocześnie szeptał drwiąco?? czy to "chłopak" - szeptał? Trochę za bardzo to zagmatwałaś kobieta łatwo wybacza (chyba) trudniej zapomina odejścia" Wydaje mi się, że emocje wzięły górę nad formą. Serdecznie pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi