Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na swoje wytchnienie
po które stopami stąpając
czasem matowieje

poezja musi poczekać
by oddech móc złapać
płatki śniegu roztapiać

na malowane okno
przy którym kot mruczeje
od nowa obraz płomień

jaśnieje

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

bo czy nie on jest najważniejszy? duchem się pisze, a jeśli nie- to tylko zaśmieca się to forum.
J. dziękuję za przybycie serdecznie
Opublikowano

myślę, że powinno być stopami, gdyż stąpać można też rękami
- ci, co chodzą na rękach /np. Tali Maciej podczas swoich wyczynów:)
A tu wyraźnie chodzi o stąpanie stopami.
/tak jak cofanie wstecz:)/
Opublikowano

myślę, że powinno być stopami, gdyż stąpać można też rękami
- ci, co chodzą na rękach /np. Tali Maciej podczas swoich wyczynów:)
A tu wyraźnie chodzi o stąpanie stopami.
/tak jak cofanie wstecz:)/

tak..pięknie dziękuję Normanie oraz Dawidzie za Wasze refleksje,
oczywiście " stopy" są przenośnią, można czytać też "rękami"
oby przynosiło to zamierzony skutek- tylko jeden- wieczność.
Dziękuję serdecznie J.(:

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zgadzam się :)   @Wierzmat ciebie - niebie? To chyba najbardziej wytykany rym, wiersz jest podobny do modlitwy, a skoro tak, to chyba zasługuje na staranie.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Rafael Marius Zawsze podziwiałem te osoby, które umiały grać na harmonii albo akordeonie, a w tamtych czasach było to dla mnie coś fantastycznego i znałem nawet osobiście jedną osobę, która świetnie grała  na tym instrumencie. Nie wiem dlaczego, ale zawsze harmonia kojarzy mi się z podwórkowymi kataryniarzami w latach 60 i 70 ubiegłego stulecia we Wrocławiu, a my dzieci zawsze dawaliśmy im parę drobniaków za to granie, a także ludzie z okien rzucali im pieniądze.  Pamiętam także, ale jak przez mgłę, jedną osobę, która świetnie grała na harmonijce ustnej każdą melodię i piosenkę o jaką się poprosiło, to również była niełatwa sztuka.  @Wiesław J.K.         "Harmonia i akordeon różnią się nie tylko budową, ale także techniką gry i brzmieniem. Harmonia jest zazwyczaj mniejsza i lżejsza, co czyni ją bardziej mobilną i łatwiejszą do transportu. Akordeon oferuje szerszy zakres dźwięków i większe możliwości muzyczne, ale wymaga więcej czasu na opanowanie techniki gry. Wybór między harmonią a akordeonem zależy od preferowanego gatunku muzycznego i osobistych preferencji brzmieniowych. Przed zakupem warto wypróbować oba instrumenty, aby poczuć różnice w grze i wybrać ten, który najlepiej odpowiada Twoim potrzebom."
    • @Naram-sin Zgrabny, ciekawie rozwinięty i z dobrym morałem, jak na bajkę przystało. Myślałam, że z rymem nie potrafisz, a tu proszę, bez gramatycznych, ze średniówką, aż śpiewać można, panie dzieju, do schrupania. Ech, życie...   (...) Wierzę w niezmienność nadziei, nadziei W światełko na mierzei Co drogę wskaże we mgle Nie zdradzi mnie Nie opuści mnie (...)
    • @Naram-sin A jak Ci się podoba wiersz?
    • Zgadza się. Stary i biedny to skreślony. Życie. Pozdr. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...