Baba_Izba Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 białe ściany tworzą z sufitem ciasną przestrzeń w klatce koloru sinej zimy czekam zlękniona na zieleń zielone szaty mają anioły królestwo w podziemiach windą w dół zszywają cięte na kawałki radość i rozpacz pół na pół sen nie przychodzi na zawołanie sufit chichocze rzędem smutnych lamp niełatwo w uśmiech składać usta oszukać w bólu drżenie warg tam gdzie na bieli odcisk dłoni tu byłem krzyczy żegnany dniem w obramowaniu dwóch kolorów szczerzą kły mojry dwie otchłanie próżnia – tlen
Magda_Tara Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 stoję, jak wryta, Izo.była tam nie była - deja vu zna białe ściany i nie zna i jechała tak: światło mrok światło mrok zresetowana wracałam, żeby wrócić. ściskam. ważny wiersz, taki, który zapada, którego nie sposób zapomnieć. wspaniale wracasz :*
Anna_Para Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Pierwsza!!! Hurrraaa! Pierwsza komentuję ten doskonały tekst. niełatwo zaschłych ust uśmiechem - oj, to jest... niefortunne, Babo! zrobiłabym:niełatwo uśmiechem zaschłych ust ... synestezja zostaje, inwersja znika;) Ale wiem - to nie miejsce na poprawki. Przepraszam. Tekst i tak jest piękny. Para;)
Anna_Para Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Oooo, tak się cieszyłam, że jestem pierwsza, a pisałyśmy z Tarą jednocześnie;) Trudno! ;)
Magda_Tara Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))))))))) a figę! :P buziak, Paro!
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Gratuluję Babo Izbo. Bardzo dobry utwór. Czuć jak nie wiem co, od niego aż kipi. Pozdrawiam.
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zielone szaty, czyli anioły są bieszczadzkie :) ? Wiersz trafił do mnie, pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi, że tak uważasz! Wracam i nie; cały czas jestem ale czas ekspesem a ja pieszo, nie mogę nadążyć! Ściskam Magdusiu! Serdecznie - Iza
Baba_Izba Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jednak nie pierwsza, nasza Magdusia jednak szybsza! Droga Aniu; masz jak zwykle rację, przemyciła mi się ta inwersja całkowicie samowolnie! Zaraz ją ciach, ciach! Moim zdaniem, na poprawki zawsze miejsce i pora! Serdecznie dziękuję za uważne czytanie i radę, serdeczności - baba
Waldemar Talar Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Witam serdecznie - miło znowu cię widzieć - wiersz ważny to mało powiedziane - bardzo ważny i to bardzo - bo trafia i to głęboko aż za serce - A zresztą co tu dużo mówić - wiersz się sam broni zachęca do pozytywnego odbioru . Miło że znowu będziesz nas raczyć dobrą poezją miła Izo . pozd. i życzę radosnego wieczoru
Baba_Izba Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesteście Obie Pierwsze! Caluski! Hej!
Baba_Izba Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najbardziej się cieszę, że przeczytałeś. Lubię czytać Twoje komentarze pod wierszami, choć ten, wprowadza mnie w lekkie zakłopotanie. Dziękuję, odpozdrawiam serdecznie - baba
Baba_Izba Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie i miłe słowa o wierszu. Mam nadzieję, że Ciebie, będzie można częściej znów czytać! Serdecznbie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bieszczady są piękne, zielone, jesienią tęczowe, opiewane w poezji i piosenkach np."zielone wzgórza nad Soliną"! A mnie się dalej marzy kurna chata! Nie wiem jak w Bieszczadach, ale u nas w zielonych ubraniach pracują anioły. Serdeczności - baba
Nata_Kruk Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wcale nie dziwi ilość postów, wiersz wart przeczytania.! Fajnie wplecione rymy, odbiór pozytywny. Pozdrawiam... :)
Ewa_Kos Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zaczytałam się i próbowałam sobie wyobrazić anioła w zieleni, czyli pełnego nadziei jakich w nim pokładamy:) Piękny wiersz. Gratuluję:) E. K.
Baba_Izba Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niestety, nie znam, chętnie bym przeczytała (wysłuchała), ale temat - chyba podobny?! Dziękuję za czytanie i komentarz, serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wcale nie dziwi ilość postów, wiersz wart przeczytania.! Fajnie wplecione rymy, odbiór pozytywny. Pozdrawiam... :) Dziękuję Nata, nad "i" się zastanowię, może się bez niej lepiej czyta, płynniej. Lubię, jak moje wiersze są zrozumiał, przecież piszę dla odbiorcy, czytelnika, nie tylko dla siebie. Wyjaśniam: w szpitalach, które znam (a znam kilka), sale operacyjne (nie wiem dlaczego), usytuowane są w poniżej parteru. Chirurdzy w zielonych ubraniach, zielone prześcieradła na sali operacyjnej. Złote mają ręce, czynią czasem to, co niemożliwe - z powodzeniem. Czasem się nie da. Tak, lepiej bez "i" - poprawiam, dziękuję bardzo, Ściskam - baba
Ela_Ale Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Prosto nie jest, a czytam jak płynąca wodę. Ładnie. Uściski. E.
Baba_Izba Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przybycie, miło Cię czytać, Anioły w zieleni - chirurdzy, pełni są właśnie nadziei na nasze wyzdrowienie, my z tej nadziei czerpiemy chęć do życia. Dają czasem i życie. Za "piękny" - dziękuję serdecznie, to będzie zachęta do pisania. Uściski - baba
Rekomendowane odpowiedzi